Jos Verlooy is aan het stunten in Las Vegas

Jos Verlooy is aan het stunten in Las Vegas
Jos Verlooy is in Las Vegas aan het stunten in zijn allereerste wereldbeker finale! Afgelopen nacht haalde hij met Domino (v. Thunder van de Zuuthoeve) opnieuw de top 10 en zo staat hij na twee omlopen op de 5e plaats in de tussenstand.
In dit 1m50 - 1m60 hoge parcours noteerde het duo na een snelle basisomloop 4 strafpunten en zo eindigden zij op de 10e plaats. Er gingen 6 combinaties door naar de barrage, waaronder 3 Amerikanen. Enkel de top twee wist foutloos te blijven en de snelste daarvan was Olympisch kampioen Steve Guerdat met Albfuehren's Paille (v. Kannan). Beezie Madden en Simon (v. Mr. Blue) eindigden op de 2e plaats. Lucy Davis en de sBs'er Barron (v. For Pleasure), begin deze week nog uitgeroepen tot het sBs paard van het jaar, hadden de snelste tijd neergezet, maar eindigden met 4 strafpunten op de 3e plaats. Richard Fellers (Flexible) en Geir Gulliksen (Edesa S Banjan) vervolledigden de top 5.

Bertram Allen, die met Molly Malone V de openingsproef won, kreeg 4 strafpunten in het basisparcours en eindigde zo als snelste vierfouter op de 7e plaats. Titelverdediger Daniel Deusser kreeg met Cornet d'Amour 8 strafpunten aangerekend.
In totaal gaven er 4 combinaties op en werd er 1 uitgesloten (Patrice Delaveau).

In de tussenstand staan Steve Guerdat en Richard Fellers aan de leiding. In 2012 won Feller nog de wereldbeker en Guerdat werd zowel in 2012 als 2013 telkens tweede. Bertram Allen en Penelope Leprevost volgen op de 3e en 4e plaats. Jos Verlooy deelt de 5e plaats met Beezie Madden en Martin Fuchs. Daniel Deusser staat voorlopig op de 13e plaats.
De top 20 komt zondag terug in de ultieme finale die over twee omlopen wordt gereden.

Klik hier voor de uitslagen.

Steve Guerdat20150417_WC_2015_1728_Steve_GuerdatBeezie Madden SimonLucy Davis BarronRichard Fellers