Jerome Guery wint de Grote Prijs van Lummen

De 5 sterren Grand Prix van de 'Longines Spring Classic of Flanders' werd in Lummen daarnet gewonnen door Jerome Guery en Papillon Z. In totaal wisten er 10 combinaties zich te plaatsen voor de barrage, waarvan 6 Belgen.
Jerome Guery ging met Papillon Z in een tijd van 43:27 seconden door de finish. Harrie Smolders en Emerald van ' t Ruytershof kwamen als laatste combinatie nog dicht bij deze tijd, maar werden uiteindelijk 2e in 43:38. Niels Bruynseels en Pommeau du Heup, vrijdag nog goed voor twee foutloze rondes in de Nations Cup, eindigden op de 3ee plaats in een tijd van 45:06 seconden. Voor Simon Delestre en Qlassic Bois Margot was er een 4e plaats. Karel Cox en Gentleman, vorige maand nog goed voor Grand Prix winst tijdens de Spring Tour in Lummen, werden 5e. Nicolas Delmotte werd voor Frankrijk 6e met Number One d'Iso Un Prince.

Drie Belgen kregen in de barrage 8 strafpunten aangerekend. Nicola Philippaerts (Biscquet Balou C) werd met deze prestatie 8stee.
Gudrun Patteet eindigde met Sea Coast Pebles Z op de 9e plaats. Zij werd als eerste reserve nog last minute aan het deelnemersveld toegevoegd na het afmelden van Joe Clee. Wouter Devos reed Tonik Hero naar de 10e plaats.

Vorig jaar won Bertram Allen deze Grote Prijs. Een jaar eerder was Nicola Philippaerts de beste, toen was dit nog op 3 sterren niveau.