Jeroen Appelen ook bij de jonge paarden in Sint Truiden niet te stoppen

Jeroen Appelen ook bij de jonge paarden in Sint Truiden niet te stoppen
Bij Stal Gravenhof in Sint Truiden waren ook de jonge paarden welkom afgelopen weekend. De Kempische Regionale ruiters mochten hun jonge talenten laten zien in proeven voor 5- 6- en 7-jarige paarden.

Bij de 7-jarigen was het opnieuw Jeroen Appelen die de proef domineerde. Met Johnston Van Loo had hij de aller snelste tijd van 30:45 seconden neergezet. Met zijn tweede paard, Arcano Z, kwam hij nog aardig in de buurt. Daarmee finishte hij in 32:50 seconden, goed voor een tweede plaats.

Henk Clabots nam de derde plaats voor zijn rekening. Daarvoor kon hij rekenen op Just In Time v/h Akenhof. Voor Bert Prouve en Jatlantparflam vd Kleyenberg was er een vierde plaats. Ben Thiry eindigde met Angel vd Heide Z op de vijfde plaats, na een foutje in de barrage.

Nico Baerts was de man in vorm bij de 6-jarige paarden. Hij had Kielan van het Meyershof gezadeld, en samen vlogen ze door de finish in 33:61 seconden. Dat was ruim genoeg voor de eerste plaats. Bert Prouve zette ook in deze proef een mooi resultaat neer. Met Kamira Prova eindigde hij op de tweede plaats in 36:89 seconden.

Jeroen Appelen, die er een zeer succesvol weekend heeft opzitten, werd nu derde met Cavendish Z. Gregory Vos en Dhahabu De L eindigden op de vierde plaats. Zij hadden de aller snelste tijd neergezet (31:23 seconden), maar een foutje weerhield hen van de overwinning. Henk Clabots en Conchita Z behaalden nog een vijfde plaats, eveneens na een springfout in de barrage.

Tot slot mochten de 5-jarige paarden hun talent nog laten zien. Lancelot, gereden door Dorien Theybers, was overduidelijk de beste in deze proef. Ze finishten in een tijd van 32:67 seconden, ruim 4 seconden sneller dan de nummer 2.

Die plaats was voor Nadezhda Valkova Miteva. Met Codoria vh Exelhof eindigde ze haar barrage in 37:19 seconden. Voor Gregory Vos en Noblesse was er nog een derde plaats. William Schuppen (Lover Boy) en Jonas Henot (Candish Z) vervolledigden de top 5. Zij kregen elk een foutje in de barrage.

Klik hier voor de resultaten.