Jens Vandenberk wint de finale voor 6-jarigen in Hasselt

Jens Vandenberk wint de finale voor 6-jarigen in Hasselt
Op de CSI van Hasselt kennen we intussen al de winnaar van de finale voor 6-jarige paarden. Niemand minder dan Jens Vandenberk schreef deze 'Prijs DLV' op zijn naam. 11 combinaties gingen strijden in de barrage, en daarvan waren Vandenberk en Carpion (v. Cartogran) de snelsten. Zij wonnen  in 31:81 seconden, slechts 18 honderdsten sneller dan de nummer 2. Gisteren was er voor deze combinatie ook al een 3de plaats.

Op 2 zagen we Monique becker. Zij reed de BWP merrie Kiona Hof ter Bruggen (v. Ogano Sitte) naar de 2de plaats in 31:99 seconden. Voor Sam Polleunis en de Zangersheide hengst Oki vh Gelutt Z (v. Okidoki van't Gelutt Z) was er een 3de plaats.

Ierland zagen we terug op de 4de plaats met Harry Marshall en de Zangersheide merrie follyfoot Dolce Vita DBZ (v. Diamant de Semilly). Elina Petersson vervolledigde met Fame DVL (v. Cardento) de top 5.

Patrick Jonkmans (Kamiel vh Langwater), Alexander Liefsoens (Cassandra vh Legita Hof Z), Liam Liefsoens (Aero vh Oosterhof Z) en Jan Motmans (Koss vd Bisschop) zagen we allemaal terug in de top 10.

In de 1m35-rubriek op 2 sterniveau, de 'Prijs 4Stars', kregen we een Franse overwinning. Fabrice Schmidt en Umco Mouche (v. Kannan) wonnen in 26:37 seconden.

Jan Motmans werd de beste Belg in de proef. Met de BWP merrie Jabita vh Pijnvenhof (v. Epleaser van't Heike) behaalde hij een 4de plaats. Voor Jens Baert en de BWP merrie Darling v't Plutoniahof (v. Toulon) was er een 5de plaats.

Andere Belgen in de top 10 waren Delphine Goemaere (Kaspara DH), Christophe Vanderhasselt (Identity Vitseroel), Nico Van Der Plaetsen (Fantast C), Patrick Jonkmans (I Bay vh Langwater) en Kim Thiry (Camargo Z).

Tot slot was er nog de 'Prijs Hippo-Revue' over een hoogte van 1m20. Die werd gewonnen door Charlotte Mertens en de BWP ruin James Bont (v. Vagabond De La Pomme). Zij wonnen in 31:56 seconden.

Elke Appeltans en de sBs hengst Antares V ter Hilst (v. Mancho Carwyn), die gisteren de proef nog wonnen, werden nu 2de in 32:11 seconden. Brecht Goossens nam met de BWP merrie Win Luck de Gelivaux (v. Darco) de 3de plaats voor zijn rekening.

Klik hier voor de uitslagen.

Charlotte MertensHasselt