Jens Vandenberk springt naar de overwinning in Lummen

Jens Vandenberk springt naar de overwinning in Lummen
Ondanks de regen blijven ze op de "Longines Spring Classic of Flanders" in Lummen moedig doorspringen. Op 2 sterniveau werd zojuist een 1m30-proef met aparte barrage verreden. 9 combinaties wisten zich hiervoor te plaatsen. Uiteindelijk was Jens Vandenberk de beste. Met de 8-jarige Devotion (v. Calvaro) sprong hij naar de overwinning in 31:47 seconden. Deze ruiter behaalde twee weken in Lummen ook al een aantal overwinningen. Joris Vergauwen ging met Foxy Lady (v. Burggraaf) door de finish in 32:13 seconden, goed voor een 2de plaats. Maverick Van Lent nam met Heureka E (v. Nabab de Reve) de 3de plaats voor zijn rekening.

Van Lent zagen we eveneens terug op de 4de plaats. Dit keer met Vermouth ter Schaatsputte (v. Kashmir van Schuttershof). Vicky Poel vervolledigde met Imposante de Muze (v. Erco van 't Roosakker) de top 5.

Sarah Toussaints (Balous Ramona), Koen Vereecke (Ina van de Nieuwburghoeve), Glenn Praet (Esmeranda d'Or) en Sarah Daems (Chocolate Frost) behaalden nog een top 10 plaats.

Tom Sneppe was dan weer de snelste in de 1m20-rubriek. Met Kismet van de Lenteakker zette hij de snelste tijd van 27:32 seconden neer. De Britse ruiter Jake Aston reed BWP ruin Wise Guy (v. Darco) naar een 2de plaats in 28:61 seconden. Voor Thibaut Huyvaert en Ceasar Z (v. Gottwald) was er een 3de plaats.

Axelle Druyts wist zich met Centurio Ho (v. Verdi) op de 4de plaats te klasseren. Gisteren was er voor deze combinatie ook al een 4de plaats. Catherine Gustin en Animo (v. Chatman) vervolledigden de top 5.

Klik hier voor de uitslagen.