Jan Motmans wint de Derby of Flanders

Jan Motmans wint de Derby of Flanders
Wat een topsport, wat een spektakel hier op de Derby van de "Longines Spring Classic of Flanders" in Lummen. 16 combinaties waagden zich aan het aartsmoeilijke Derby parcours, dat ter nagedachtenis van Nick Motmans gereden werd en werd gepresenteerd door Henders en Hazel. Uiteindelijk wisten drie combinaties slechts 4 strafpunten te verzamelen, waardoor zij mochten strijden voor de overwinning in een zenuwslopende barrage.

Jan Motmans was de eerste die slechts 1 fout wist te maken in de derby, en hij mocht ook als eerste de spits afbijten in de barrage. Met de nog maar 8-jarige hengst Dublin van Overis (v. Darco) zette hij de winnende tijd neer van 47,64 seconden, en die tijd wisten de andere twee combinaties niet meer te verbeteren zonder fouten. Zo wonnen Jan Motmans en Dublin van Overis deze Derby of Flanders. Dublin is overigens een paard in eigendom van proef sponsor Paul Van Den Bosch.

Johnny Pals liet zich ook weer van zijn beste kant zien. Hij ging snel, maar net niet snel genoeg. Met Urjul van Generhese (v. Bon Ami) zette hij een tijd van 48:37 seconden neer, en eindigde zo knap op de 2de plaats. Zo bewees deze Nederlandse ruiter nog maar eens hoe goed hij is in derby's. Vorig jaar won hij deze derby in Lummen namelijk nog.  Jeroen Appelen nam met Filestro van de Herkant (v. Oklund) de 3de plaats voor zijn rekening. Zij hadden de aller snelste tijd neergezet (47:54 seconden), maar kregen onderweg een foutje.

Dries Dekkers (Hippos van de Rostal) zagen we op de 4de plaats terug met 20 strafpunten. Thierry Goffinet (Effect van den Bisschop) en Johnny Pals (Top Hero) vervolledigden de top 6, elk met 20 strafpunten.

Klik hier voor de uitslag.

13116019_10209496620761068_5975526132612415415_o Jan motman jan motmans 1st place jan motmans johnny pals motmans & baby motmans prizegivin