Jan Lamberts niet te stoppen tijdens eerste indoor

Jan Lamberts niet te stoppen tijdens eerste indoor
"Ik heb een Gilles Dunon'ke" gedaan zei Jan Lamberts begin deze week. Hiermee verwees hij naar de vele overwinningen die zijn beste vriend Gilles Dunon bijna elk weekend weet te behalen.
Lamberts won op de eerste LRV indoor van het seizoen maar liefst 3 proeven in de ruiterschool te Oud-Heverlee. In de voormiddag won hij de klasse Midden met Ezra van Waerbeek, daarin bleef hij Jelle Smout (Falinka van de Ravershoek) en Delphine Coomans (Gitta van het Tweevijvershof) voor. Lamberts won eveneens met Ezra de namiddagproef. Frederik Dekens werd 2e met Inake van den Dael, hiermee won hij vorig jaar nog de nationale titel bij de 5-jarigen. Stephanie Coomans nam de 3e plaats voor haar rekening met Calypso van de Lastberg.

De klasse Licht werd gewonnen door Jan Lamberts (Hatchoum LV Z) en Wouter Artoos (Taggi van 't Roth).

Enkel in de hoogste reeks wist Lamberts niet te winnen. Daarin moest hij de regerende provinciale en nationale indoor kampioen Frederik Dekens met Narcotique Des Monts voor zich dulden. Lamberts zelf had dit keer Elithio v. Meeldersbroeksheide onder het zadel. Niel Vangelder werd 3e met Imogen De Regor en 4e met Evina v/h Dingenshof.