Jan Caers wint de troosting van het Belgisch Kampioenschap 7-jarigen

Jan Caers wint de troosting van het Belgisch Kampioenschap 7-jarigen
De finale van het Belgisch Kampioenschap voor 7-jarige paarden staat morgen pas op het programma, maar vandaag was er op de "Longines Spring Classic of Flanders" in Lummen al de troosting voor combinaties die zich niet wisten te plaatsen voor de finale. Het werd een proef rechtstreeks op tijd. Jan Caers sprong op overtuigende wijze naar de 1ste plaats in 63:58 seconden. Met Jada (v. Echo van het Neerenbosch) verscheen hij als allerlaatste in de piste, en reed zo naar de overwinning.

Maverick Van Lent moest daardoor genoegen nemen met de 2de plaats. Met de Diamant de Semilly dochter Jiamante van Essene ging hij door de finish in 64:55 seconden. Zo werd hij toch knap 2de. Jan Caers nam ook nog de 3de plaats voor zijn rekening. Dit keer met Jana's Princes (v. Cicero Z). Zo konden we spreken van een verdiende overwinning voor deze ruiter.

Nicolas Leva reed Diva de la Maison Rouge (v. Darco) naar de 4de plaats. Voor Patrik Spits en Jericho Dwergse Hagen (v. Vertigo Saint-Benoit) was er een 5de plaats. 

De Zirocco Blue VDL dochter Ellexa de Nuit sprong met Axelle Druyts in het zadel naar een 6de plaats. Deze merrie won als 5-jarige het Belgisch Kampioenschap. Bert Prouve (Jadida Prova) en Marie Foulon (J Danton de la Joncheraie) vervolledigden de top 8. 

Klik hier voor de uitslag.

Caers 5 Caers 6