Hendrik Denutte en Dimitris Natsis winnen GP-kwalificatie in Moorsele

Hendrik Denutte en Dimitris Natsis winnen GP-kwalificatie in Moorsele
Bij het Zilveren Spoor in Moorsele konden springruiters al vanaf woensdag terecht. Op donderdag en vrijdag waren er de kwalificaties voor de kleine Grote Prijs, die op zaterdag verreden werd. Beide kwalificaties hadden een hoogte van 1m30.

Op vrijdag was het Dimitris Natsis die de overwinning in de wacht sleepte. Samen met Zamara klopte hij af op 26:95 seconden, en dat was meteen goed voor de eerste plaats. Lore Decock finishte kort daarna, in 27:84 seconden. Zo behaalde ze met Heschung van't Ameldonk een tweede plaats.

Thierry Lambert, die in de GP een mooi resultaat wist neer te zetten, liet ook in deze proef van zich horen. Met Fiona eindigde hij op de derde plaats, en met Roxy nam hij ook nog de vierde plaats voor zijn rekening. Gilles Murigneux sloot met Union Jack de top vijf af.

In de 1m20-proef ging de overwinning naar Ellen Vandeven. Met Too Late de Breve Z onder het zadel finishte ze in 24:32 seconden, en zo schreven zij de proef op hun naam. Thierry Lambert was er ook weer bij. Met Fiona werd hij nu tweede in 24:75 seconden.

Geoffrey Cobbaut behaalde met Himalaya een derde plaats. Op zaterdag won dit duo de proef. Dimitris Natsis wist zich met Sibro op een vierde plaats te klasseren. De top vijf werd vervolledigd door Iris Vanderschueren en Firounka.

Op donderdag was Hendrik Denutte de man in vorm tijdens de GP-kwalificatie. Hij zat in het zadel van Zoe Quality, en samen vlogen ze door de finish in 59:57 seconden. Ze wonnen de proef, en waren de enigen die de tijd onder de 60 seconden wist te houden. Thierry Lambert sprong opnieuw naar een mooi resultaat. Met Etoile werd hij nu tweede in een tijd van 61:42 seconden.

Philippe Vandoorne reed Jessie van Maarlen naar een derde plaats. Zo bleef hij Laura Haaze en Vesione-D.B. voor, die vierde werden. Tom Verduyn sloot met Jade S de top vijf af.

Laura Haaze en Vesione-D.B waren wel overduidelijk de besten in de 1m20-proef. Zij wonnen in 58:10 seconden, ruim drie seconden sneller dan de nummer twee. Bovendien waren zij de enigen die de tijd onder de 60 seconden wisten te houden.

Bjorn Vandenbossche reed Cleo van de Hille naar de tweede plaats in 61:49 seconden. Voor David Malfait en Hunters Conlypso was er een derde plaats. Op vier zagen we Liz Humet. Zij bereed Queen de la Berangere. Hanaë Dubouchet behaalde met VIP vd Centaur een vijfde plaats.

 

Op woensdag stond het Zilveren Spoor voornamelijk in het teken van de jonge paarden. De proef voor 7-jarigen werd gedomineerd door Victor Laudet. Hij won de proef met Vegas in een tijd van 75:55 seconden. Met Caruso werd hij tweede in 77:31 seconden. Laudet nam eveneens de derde plaats voor zijn rekening, nu met Hypoliet.

Voor Lieven Devos en Jetair was er een vierde plaats. Zij kregen een tijdsfoutje. Ook Kelly Vandousselaere en Clint kregen een puntje voor tijd. Zo eindigden ze nog op de vijfde plaats.

Bij de 6-jarige paarden schreef Lieven Devos de proef op zijn naam. Met Kusama won hij in 76:19 seconden. Tim van Hal en Fabregas werden tweede in 78:30 seconden. Voor Hendrik Denutte en Vanity B was er een derde plaats.

Kelly Vandousselaere kreeg met Dakota een puntje voor tijd, en eindigde op de vierde plaats. Victor Laudet sloot met Al Vapone de top vijf af na vijf strafpunten.

De 4- en 5-jarigen kregen een gezamenlijk klassement. Audrey Cudel won met Freud del Cabano in een tijd van 62:38 seconden. Voor Hendrik Denuute en Gucci vd Kranenburg was er een tweede plaats in 64:60 seconden. Denutte werd ook nog derde, dit keer met Cayenne.

Kelly Collet behaalde met Gazelle een vierde plaats. Alexander Kumps reed Luigi naar de vijfde plek.

De 1m20-proef van woensdag werd gewonnen door Pierre Favier. Met Up to Day won hij op overtuigende wijze in 69:62 seconden. Ze wisten niet enkel als enige de tijd onder de 70 seconden te houden, maar waren ook nog eens ruim zes seconden sneller dan de nummer twee, Vincent Lambrecht. Die klopte met S&L Cocodrille af op 75:98 seconden.

Kristof Degrendel reed Ilve Z naar de derde plaats. Op vier zagen we Olivier De Baets en For Passion. De top vijf werd aangevuld door Gill Cools en Winsey.

OVERIGE RESULTATEN

1m vrijdag









































1






Coutant Chantal






België






champagne soleil z






0,00






23,29






2






Naessens Benny






België






Fantura






0,00






23,45






3






Devos Lieven






België






Bentley






0,00






27,0





1m10 vrijdag










































1






Dierendonck Morgane






België






Cerano vd Viking






0,00






31,00






2






Houzet Arthur






België






Epernay






0,00






31,40






3






Naessens Benny






België






Clochard






0,00






31,48





1m donderdag








































1






vandecasteele aderik






België






guess van 't ameldonk






0,00






66,64






2






Coutant Chantal






België






champagne soleil z






0,00






71,95






3






van weehaege-meeuws jana






België






famous mysterious CK






0,00






72,41





1m10 donderdag











































1






Spiessens Justine






België






Jamaica






0,00






61,83






2






servaege angelique






België






udalburga






0,00






62,68






3






Debeuf Isabel






België






Ines






0,00






63,69



1m woensdag








































1






vandecasteele aderik






België






guess van 't ameldonk






0,00






61,42






2






servaege angelique






België






calypso






0,00






61,65






3






Deconninck Virginie






België






Winter du Prestige






0,00






69,19



1m10 woensdag








































1






Favier Pierre






België






Badrak






0,00






64,53






2






Coursier David






Frankrijk






Sithrin






0,00






67,84






3






Coursier David






Frankrijk






Titiotte






0,00






68,89