Gregory Wathelet sluit de dag in Ascona af met een klassering

Gregory Wathelet sluit de dag in Ascona af met een klassering
In Ascona wordt er deze week op 4 sterniveau gesprongen. Daarnet werd er nog een 1m55-rubriek met aparte barrage afgewerkt. Daarin kregen we een Zwitserse overwinning met een Belgisch paard.

Jane Richard Philips won in een tijd van 32:19 seconden. Ze kon daarvoor rekenen op de Zangersheide merrie Zekina Z (v. Zandor Z). De tweede plaats was eveneens voor Zwitserland. Pius Schwizer vloog met PSG Future (v. Cash And Carry) door de finish in 32:54 seconden.

De derde plaats was voor Anna-Julia Kontio en Fardon (v. Corland). Tobias Meyer reed Cerano (v. Cesano II) naar de vierde plaats. Alberto Zorzi sloot met de KWPN merrie Danique (v. Zento) de top 5 af.

De beste Belgische prestatie kwam van Gregory Wathelet. Met de Zangersheide hengst Quasi Modo Z (v. Querlybet Hero) had hij de aller snelste tijd neergezet (31:77 seconden), maar onderweg kregen ze een spijtig foutje. Zo zakten ze in het klassement naar de tiende plaats.

Voor Constant van Paesschen en Carlow vd Helle (v. Caretino) was er een twaalfde plaats. Ook zij kregen vier strafpunten tegen in de barrage.

Klik hier voor de uitslag.