Gilles Dunon wint de Grote Prijs van de Classic Tour in Gesves

Gilles Dunon wint de Grote Prijs van de Classic Tour in Gesves
Van 6 tot 8 mei werd in Gesves de "Classic Tour - Sellerie Gilbert" op Waalse bodem verreden. De Grote Prijs "Ikonic" over een hoogte van 1m40 werd daar gewonnen door Gilles Dunon. Hij zette met Fou De Foi V/d Keihoeve de beste tijd van 38:84 seconden neer. Dat was ruim 2 seconden sneller dan de nummer 2, Cedric Volo. Hij reed Garfield de Tiji Des Templiers naar de finish in 41:47 seconden, en eindigde zo op de 2de plaats. Voor Claire Vanderheyde en Un Captain de la Loue was er een 3de plaats.

Robinson Maupiler had de aller snelste tijd neergezet (38:71) maar kreeg onderweg een springfout. Zo eindigde hij met Gipsy Boy nog op de 4de plaats. Carine Gagliani en Quarco De Kerambars vervolledigden de top 5.

De 1m30-rubriek werd dan weer gedomineerd door Arnoud Doem. Met Reine Fee Du Fleury zette hij de beste tijd neer van 37:02 seconden. Met Vador de Prefontaine ging hij eveneens als een speer door de finish in 37:57 seconden. Zo eindigde hij op de 1ste én op de 2de plaats. Senne Thomas en Upercut D'ajon zagen we terug op de 3de plaats. Matthias Poggemoller (Bella s Heartbreaker) en Catherine Bouvy (Alida) zagen we nog terug in de top 5.

Chloe Van Hove behaalde in de 1m25-rubriek de 1ste plaats. Ze kon rekenen op Queen S Z om de snelste tijd van 59:72 seconden neer te zetten. Zo bleven zij als enige combinatie onder de 60 seconden. Op 2 kregen we Jonathan Soquet met Andin. Emilie Maglia nam met Godiva de 3de plaats voor haar rekening.

In de 1m15-rubriek waren Pascal Van Laethem en Tango De La Bouverie de beste. Noemie Giersch sprong met Fairytale Van De Zijpe naar de 2de plaats. De top 3 werd vervolledigd door Franck Seiller en Donald.

Op zaterdag was Catherine Gochet de beste in de 1m30-rubriek. Met Accent Van't Heuvelland zette ze de winnende tijd van 27:98 seconden neer. Jonathan Soquet sprong met First D'aulne naar de 2de plaats in 28:04 seconden, wat slechts 6 honderdsten langzamer was. GP-winnaar Gilles Dunon werd nu 3de met Valentino Du Val Du Geer.

David Ridelle won de 1m20-proef op zaterdag in 23:19 seconden. Daarvoor kon hij rekenen op El Diablo des Beguennes. Clara De Keyser reedLaser D'hammer naar de 2de plaats. Voor Cedric Volo en Citronello Z was er nu een 3de plaats.

De 1m40-proef op vrijdag werd gedomineerd door Robinson Maupiler. Met Pirate Andalou zette hij de winnende tijd neer van 35:02 seconden, waardoor hij al zeker was van de overwinning. Met Gipsy Boy behaalde hij ook nog eens een 2de plaats, in 37:21 seconden. Matthias Poggemoller vervolledigde met Haakon deze top 3.
Voor Nathan Budd Auburn des Rosiers was er een 4de plaats. Matthias Poggemoller zagen we opnieuw terug. Dit keer op de 5de plaats met Shirocco des Chaines.

Op vrijdag werd de 1m30-rubriek tegen de klok gewonnen door Guy Watrin en Farina Van T Meyershof. Zij zetten de snelste tijd van 28:49 seconden neer. Matthias Poggemoller wist zich ook weer te klasseren. Nu kon hij rekenen op Bella s Hearbreaker, waarmee hij op de 2de plaats eindigde. Voor Pascal van Laethem en Eurioso Des Frimonts was er een 3de plaats.

Gilles Dunon wist ook op vrijdag een proef te winnen. Over een hoogte van 1m20 zette hij met Delta de la Sure de snelste tijd van 30:67 seconden neer. Jonathan Soquet sprong nu naar de 2de plaats met Andin. Voor Gauthier Mercenier en Toscane Du Carbonel was er een 3de plaats.

Klik hier voor alle uitslagen.