Geoffrey Geerts wint de 1 ster Grote Prijs in Lummen

Geoffrey Geerts wint de 1 ster Grote Prijs in Lummen
De hoogtepunten van de voorlaatste dag op de 'Longines Spring Classic of Flanders' waren gisteren in Lummen de kwalificatie voor de Grote Prijs, de Derby en de Six Bars. Op dat moment werden er op de 'Garden Arena' nog drie andere internationale rubrieken afgewerkt. Die leverden telkens een Belgische winnaar op.

Geoffrey Geerts won  de 1 ster Grand Prix. Deze stond gebouwd op een hoogte van 1m30 en kreeg 10 combinaties in de barrage. De snelste daarvan was Geoffrey Geerts met Hamilton. Jan Claeys, die al drie rubrieken won deze week, eindigde op de 2e plaats met Blackmail Jb. Voor Benny Naessens was er een 3e plaats met Ems Illusion van de Bien. Mike Hosewol (Anette) en Gert-Jan Hubrechts (Indy van de Roten) vervolledigden de top 5.

Het aantal overwinningen dat Jens Vandenberk de voorbije weken in Lummen wist te behalen, is amper nog bij te houden. Met de 10-jarige Nonstop dochter Dossari du Buisson Z won hij de 1m20 reeks. Danny Van Es, die op woensdag nog de eerste internationale rubriek won, werd 2e met Cargo Z. Ines Van den Bosch en U2 eindigden op de 3e plaats.
De 1m10 reeks werd gewonnen door Jenthe Gelade met Ucosan S Girl.

Vandaag wordt om 10 uur de finale van het Belgisch kampioenschap voor 7-jarige paarden afgewerkt. Om 14 uur is er de 5 ster Grote Prijs. De afsluiter van de dag is de Grote Prijs van de 2 ster competitie om 17 uur.

Klik hier voor de uitslagen.