Geoffrey Cobbaut grote winnaar HROV kampioenschap voor jonge paarden

Geoffrey Cobbaut grote winnaar HROV kampioenschap voor jonge paarden
Op donderdag stonden bij Stal Hulsterlo de eerste manches van de kampioenschappen voor jonge paarden op het programma. Bij de vierjarigen streden 31 ruiters voor hun finale klassement. Onder hen Jeroen De Jaeger die eerste werd met Mojito Van De Vlasbloemhoeve, Koen De Brabander op de tweede plaats met Margriet De Mariposa en Daphne Van Hende op de derde plaats met Cygnus De La Fosse. Uiteindelijk wisten 28 combinaties zich rechtstreeks te plaatsen voor de finale.

In de eerste manche bij de vijfjarige paarden werden Axel Wuytack, Simon Rooms en Caroline De Laet respectievelijk eerste, tweede en derde. Axel Wuytack met La Boheme Van De Zwarte Stok, Simon Rooms met L'Orpheline Ter Wilgen en Caroline De Laet met Filippo T Z. Zij plaatsten zich zo met 45 andere combinaties rechtstreeks voor de finale van zaterdag.
Bij de zesjarigen waren dat Kris Van Bunder met Kamali Van 't Zoggenhof, Geoffrey Cobbaut met Figaro d' Orange Z en Kim Van Laenen met Karuso Van 't Eigenlo al moesten zij het in de tweede manche nog tegen mekaar opnemen voor een plaats in de finale.

In de finales kregen we bij de vierjarigen twee kampioenen met Koen De Brabander (Margriet De Mariposa) en Astrid Rooms (Mona Lisa Van 't Paradijs). De moeder van Magriet is niemand minder dan Flora de Mariposa. Mona Lisa is dan weer een dochter van Jeunesse vh Paradijs die dit seizoen enkele manches van de cyclus won bij de 7-jarigen.
De bronzen medaille was voor Brent Van Damme met Masciarelli Van 't Verahof.

Uiteindelijk werd de hele wedstrijd gedomineerd door maar één ruiter. Bij de vijfjarigen én zesjarigen was het Geoffrey Cobbaut die aan de haal ging met de eerste plaats en zo in beide categorieën kampioen werd. Bij de vijf jarigen deed hij dat met Hugo Z, gevolgd door Esther Schelfaut met Lalique en Kim Schelfout met Faro Van Het Kalsterhof.
Bij de zesjarigen schitterde Cobbaut met Figaro d'Orange Z, gevolgd door Koen De Brabander met Karlijn De Mariposa. Derde werd Robbie Van De Walle met Kalvara.