Geoffrey Cobbaut alweer de beste in Moorsele

Geoffrey Cobbaut alweer de beste in Moorsele
Geoffrey Cobbaut voelt zich duidelijk op zijn gemak bij het Zilveren Spoor in Moorsele. Net als twee weekends geleden, won hij ook afgelopen zaterdag weer de kleine Grote Prijs over een hoogte van 1m40. Hij kon opnieuw rekenen op zijn topper ID1.

Met elf combinaties kwamen ze terug in de barrage, en daarvan waren ID1 en Cobbaut de snelsten. Ze vlogen door de finish in 37:41 seconden, en schreven zo voor de tweede keer op rij deze Grote Prijs op hun naam.

Thierry Lambert kwam wel nog gevaarlijk dichtbij. Hij had Dora gezadeld, en samen klopten ze af op 37:64 seconden. Zo werden ze mooi tweede. Benny Naessens vervolledigde met Just in Time de top drie.

Thierry Lambert wist ook nog de vierde plaats te bemachtigen. Dit keer zagen we hem met Atchoum. Voor David Tanghe en Cumantin vd Haciënda was er een vijfde plek.

Alsof dat nog niet genoeg was, schreef Geoffrey Cobbaut ook de 1m25-proef op zijn naam. Met Himalaya zette hij de winnende tijd van 51:42 seconden neer, en dat was ruim vier seconden sneller dan Thierry Lambert, die opnieuw tweede werd. Hij finishte met Fiona in 55:63 seconden.

Bart Clarys reed Ischtar naar de derde plaats. Zo bleef hij Dylan Ringot en Vista d Honvault voor, die vierde werden. Dimitar Atanasol vervolledigde met Ginelza de top 5.

Tom Foucart was de beste in de 1m15-reeks. Met Ranabelle de Jaf won hij de proef in 54:04 seconden. Dat was net ietsje sneller dan Dominique Polet, die met Famus du Culot Z tweede werd in 54:15 seconden.

Thibaut Willequet nam met Fleur de derde plaats voor zijn rekening. Jarren Theeten (Grandessa) en Lisbeth Vandeven (Clubman 2) vervolledigden de top 5.

Tot slot was er op zaterdag nog een 1m05-proef. Die werd gewonnen door Dominique Polet en Liesje in 55:71 seconden. Zo bleven zij Agathe Bremard (Titamour) en Arthur Houzet (Epernay) voor, die tweede en derde werden.

Ook in Moorsele werd er op zondag tot 1m10 gesprongen. In die proef ging de winst naar Amanda van Rooij en Jana vd Witte Moere. Zij wonnen in 56:43 seconden. Zo bleven ze Charlotte Vanneste en Mona Lisa voor, die in 58:37 seconden op de tweede plaats eindigden.

Emmely Cauwelier reed Cupido de Magee Z naar de derde plaats. Maxence Derycke (Saros) en Angélique Wallyn (Valdez HF Z) vulden de top vijf verder aan.

Isabel Debeuf kon op Ines rekenen om de 1m-proef te winnen. Zij finishten in 48:82 seconden, en waren meteen het enige duo dat de tijd onder de 50 seconden wist te houden. Voor Louise Vande Moortel (Hermese Paris) en Jean Baptiste Lemaire (Un Prince Chailly) was er een tweede en derde plaats.

OVERIGE RESULTATEN

90cm zondag








































1






Sercu Aline






België






Natano






0,00






49,66






2






ghys Ingbert






België






Sasha






0,00






50,10






3






Vermeersch Jules






België






Kahlua v/h flanders house






0,00






50,58



80cm zondag








































1






David Rebecca






België






artie van het prinseveld






0,00






54,19






2






Bruyneel Jorn






België






Linse






0,00






56,57






3






Sercu Aline






België






Loeza






0,00






57,10