Geen Cornet D'Amour en Codex One in Rio

Geen Cornet D'Amour en Codex One in Rio
Het is nog eventjes wachten op de bekendmaking met welk team de Duitse chef d'equipe Otto Becker naar de Olympische Spelen in Rio zal trekken.
Enkele weken geleden maakte hij zijn longlist al bekend, maar daar mag hij nu al 3 paarden en 1 ruiter van schrappen.

Zo zal de 13-jarige Cornet d'Amour (v. Cornet Obolensky) van Daniel Deusser niet tijdig klaar geraken. De Wereldbeker winnaar van 2014 kwam sinds de GCT manche van Antwerpen niet meer in de piste. Deusser kan wel nog rekenen op de BWP ruin First Class van Eeckelghem (v. Balou du Rouet) uit de fokkerij van Pierre Floru. Hiermee werd hij recent nog 2e in de Grote Prijzen van Treffen en Chantilly.

Christian Ahlmann kan dan weer geen beroep doen op de 14-jarige Codex One (v. Contendro I). De hengst won begin dit jaar nog de Grote Prijzen van Neumunster en Bazel. Hij kwam sinds begin mei niet meer in de ring. Met Taloubet Z (Galoubet A) en Epleasure van 't Heike (v. For Pleasure) heeft Ahlmann wel nog twee waardige alternatieven.

Aan de Olympische droom van Mario Stevens is dan weer definitief een einde gekomen, daar zijn paard Brooklyn (v. Balou du Rouet) ook niet fit blijkt te zijn.