Femke De Graaf wint eerste manche Jeugdcup Stijlrijden

Femke De Graaf wint eerste manche Jeugdcup Stijlrijden
Afgelopen weekend werden de eerste selectiewedstrijden voor Jumping Mechelen verreden. Eerder vermeldden we al de winnaars van de eerste manche van de selectie voor de JM Indoor Masters. Nu zijn ook de eerste winnaars van de Jeugdcup Stijlrijden bekend. In Turnhout werd deze eerste manche georganiseerd.

Bij de paarden over hoogte van 1m10 was de winst voor Femke De Graaf. Met Joker van de La Rosteehoeve wist ze vorig jaar al de superfinale op Jumping Mechelen te winnen en ook nu start ze het seizoen goed. De combinatie kreeg een totale score van 157 op 200. Axelle De Gendt werd tweede met Hymalaya. Voor hun stijl kregen ze 154 punten, maar ze kregen een fout en hiervoor werden twee punten afgetrokken. Zo kwamen ze op een totale score van 152 punten. Thomas Thometscheck vervolledigde de top drie met Qualoma Z. Zij kregen in totaal ook 152 punten.

Verder in de top vijf zagen we Shauni Van Opstal met Himalaya van de Bremboshoeve en opnieuw Thomas Thometschek met Emona. Zij behaalden beiden 148 punten.

In de 90 cm voor paarden ging de overwinning naar Zoé Van Duyse en Fiëro van de D&D hoeve. Zij kregen een totale score van 155.50 punten. Amber De Smit volgde op de tweede plaats met Valco G. Zij behaalden een score van 153 op 200. Op de derde plaats zagen we Phaedra Willaert en Juta Stormwind met 152 punten.

De top vijf werd vervolledigd door Yari Geyskens met Floris en Benthe Lauwerysen met Miss Handsome. Zij kregen van de jury 151.50 en 149.50 punten.

Bij de pony's grote maat werd de proef gewonnen door Yara Wolf en Magic Macho. Zij behaalden een totaal van 159 punten. Op de tweede plaats volgde Camille Verpoest met Replay. Zij kregen 158 punten voor hun stijl. Floor Stevens vervolledigde de top drie met Silva. Voor hun noteerden we een score van 156 punten.

Janne Van Rooy (Diamond) en Febe Breugelmans (Galant of the Forest) vervolledigden de top vijf. Zij kregen respectievelijk 154 en 149 punten.

Auke De Neve behaalde de overwinning bij pony's kleine maat. Met haar pony Igor kreeg ze een totale score van 164 punten. Ze bleef zo ver voor op Lennert Dhondt en Meadow. Zij behaalden een totale score van 153 op 200. Jade Van Tricht vervolledigde de top drie met haar pony Tornado. Voor hun noteerden we een totale score van 149 punten.

De top vijf werd vervolledigd door Zoë Verschooten met Surprice en Zenja Avonds met Saskia. Zij behaalden respectievelijk 148 en 146 punten.

Klik hier voor de resultaten.