FEI blijft geloven in een goede afloop voor de WEG 2018

FEI blijft geloven in een goede afloop voor de WEG 2018
De FEI zal er alles aan doen om de Wereldruiterspelen van 2018  in Canada (Bromont) te laten doorgaan. Dat meldt FEI president Ingmar de Vos. Vijf comitéleden legden afgelopen week het werk neer na vele frustraties over het gebrek aan planning en financiën. Toch meent de FEI president dat die organisatorische problemen snel de wereld uit zullen zijn.

Tijdens een meeting in Canada, afgelopen maand, vertelde de Vos al dat de FEI alle problemen zal bekijken om ervoor te zorgen dat de achtste editie van de WEG gewoon zal kunnen doorgaan. Daarvoor moeten ze eerst een totaalplaatje creëren en alternatieven afwegen. "De FEI blijft volledig achter het concept van de Wereldruiterspelen staan en gelooft dat een evenement van dit kaliber, waarbij acht hippische disciplines worden afgewerkt moet blijven voortbestaan. De Wereldruiterspelen worden door talloze paardenliefhebbers omarmd en er is al zeer veel interesse voor het organiseren van de editie in 2022", aldus de president van de FEI.

Momenteel ligt de organisatie nog achter op schema. Zo is er een gebrek aan geld, wat zorgt voor een onzekere toekomst van de Wereldruiterspelen in Canada. Aftredende bestuursleden melden dat Longines de enige grote sponsor van de WEG was, wat nu niet meer het geval is. Andere kandidaat-steden trokken zich terug of vielen af wegens de connecties met de horlogefabrikant en grootste sponsor van concurrent Global Champions Tour. Maar de FEI president blijft dus geloven in een oplossing, zodat de Wereldruiterspelen van 2018 in Canada gewoon kunnen doorgaan.