Enkele weetjes over de Global Champions Tour van Jumping Antwerpen

Enkele weetjes over de Global Champions Tour van Jumping Antwerpen
De tweede editie van de Global Champions Tour in Antwerpen komt steeds dichterbij. Over precies 27 dagen trekt de wereldtop richting Antwerpen. Welke toppers er aan de start zullen komen, dat wordt pas binnenkort bekend gemaakt. Intussen blikt de organisatie al vooruit naar wat er tijdens Jumping Antwerpen allemaal te beleven en te zien valt.

Datum

De Longines Global Champions Tour of Antwerp vindt dit jaar plaats van woensdag 22 april tot en met zaterdag 25 april. Door op zaterdag te eindigen ondervinden we geen hinder van de Antwerp 10 miles op zondag 26 april.

Evenement

De Longines Global Champions Tour of Antwerp is de tweede manche van de Longines Global Champions Tour. Een reeks van 15 wedstrijden die van start gaat in Miami begin april en loopt tot half november in Doha.

Sinds 2014 maakt Antwerpen deel uit van deze prestigieuze reeks.

Nieuwe locatie : Cockerillkaai

Jumping Antwerpen groeide jaar na jaar en barstte uit zijn voegen. We nemen afscheid van de idyllische kranen en strijken iets zuidelijker neer op de Cockerillkaai.

Door deze verhuis kunnen we de infrastructuur heel wat verbeteren.

- tribunes over de gehele lange zijde

- podia op het terras

- meer interactie met de sport

- meer gratis parkeergelegenheid in de omgeving

Facts & Figures

Aantal bezoekers : capaciteit over de 4 dagen is 22 500 (VIP loges, guest loges, tribunes, staanplaatsen)

Budget : 2 200 000 €

Prijzengeld : 650 000 €

Twee auto’s : één voor de winnaar van de CSI5* proef op vrijdag en één voor de winnaar van de CSI3* Grand Prix op vrijdagavond

Natura prijzen van o.a. Loewe en Mobistar

Aantal ruiters : 185

Aantal paarden : 370

Aantal nationaliteiten : 32

Hoeveel tenten : 7035m²

Hoeveel zand : 818,4mÂł

Aantal medewerkers : 120

Affiche kwam tot stand na een oproep via Equnews, de mediapartner van Jumping Antwerpen. De affiche werd ontworpen door Jeffrey Fierens.

Sport info

Drie wedstrijden: een CSI5*, CSI3* en een CSI2*

In het CSI5* komen de topruiters aan de start waaronder de top 30 van de Longines FEI World Ranking. Natuurlijk ook de beste Belgen zoals Gregory Wathelet, Constant Van Paesschen, Pieter De Vos, Nicola en Olivier Philippaerts. Ook in het CSI3* ligt het niveau hoog, hier starten heel wat getalenteerde ruiters die nog niet zo hoog staan op de ranking. In het CSI2* krijgen we jonge talenten, maar ook de betere amateurruiters te zien, of profruiters die momenteel niet beschikken over paarden voor het hogere niveau.

Parcoursbouwer

Luc Musette, 58 jr., woonachtig in Hoeilaart is full time parcoursbouwer. Hij begon ongeveer 15 jaar geleden zijn carrière als internationaal parcoursbouwer en is sinds twee jaar niveau 4, het hoogste niveau. Per jaar ontwerpt hij de parcours voor een 30 tal springwedstrijden. Vooral topwedstrijden in het buitenland doen beroep op hem. De lijst van de voorbije jaren is best indrukwekkend, Genève, Stuttgart, Hong Kong, Parijs, Los Angeles, Monaco, Abu Dhabi, Wellington.

Nevenactiviteiten

Expodorp

24 stands – variëteit van algemene stands zoals kleding tot paardensport gerelateerde stands zoals vrachtwagens, paardenmateriaal.

Foodbars en een gezellige gin en champane bar

Entertainment

Elke avond top ambiance met Domino, Axel Daeseleire, Alexander Matthysen

Sponsors

Hoofdsponsors: BMW – Merit Capital – Longines

Nevensponsors: Mobistar – Loewe – Ghelamco

Ambassadeur

Axel Daeseleire: Acteur Axel Daeseleire hebben we gevraagd ambassadeur te zijn omwille van zijn persoonlijkheid en de link met de stad Antwerpen. De sterke verbintenis met de stad Antwerpen is erg belangrijk voor het evenement. Jumping Antwerpen is geen ver van mijn bed show maar een evenement voor iedere Antwerpenaar.

Who’s who

Pieter Dejager: Event Director : +32 499 35 54 26

Jan Van Wesemael: Assistant Event Director : +32 476 25 29 49

Johan Dejager, Alex Geurts, Leo De Backer: Bestuur

Eric Thoelen: Voorzitter

Philippe Lienard: Sportief Directeur

Kirsten Reiners: Hospitality

Edith De Reys: Persverantwoordelijke + 32 475 65 92 81

Kristof De Pauw: Persverantwoordelijk social media