Dubbele winst voor Alexander Housen in Lier

Dubbele winst voor Alexander Housen in Lier
Kobe Hendrix lijkt weer helemaal terug te zijn na zijn twee blessures die hij deze winter had opgelopen. Tijdens de eerste dag van de internationale jeugdconcours in Lier won hij de 1m30 proef voor Junioren met zijn topper Galoubet Fravanca. Arnaud Gaublomme en Corale van 't Glemhof eindigden op de 2e plaats voor de Nederlander Pieter Jan De Visser (Walter). Maartje Verberckmoes en Cous Cous waren goed voor de 4e plaats.

In de 1m35 reeks voor Young Riders domineerde de Brit Jake Saywell door te winnen met Cantho Z en 2e te worden met Special K IV. Deze 15-jarige Cantho Z (v. Cumano) kennen we nog van onder het zadel van Rik Hemeryck. Nadien zagen we ook nog Guy Williams en Abdullah Alsharbatly aan het werk met deze ruin.
Beste Belg werd Christophe Leutenez op de 3e plaats met Esteny van de Herkkant. Brent Gaublomme en Gladstone van het Bildeken waren goed voor de 5e plaats.

Alexander Housen won de 1m20 proef voor Children met Carrera vd Kattevennen Z. Roy Van Beek (Una Donna) en Sander Vermeiren (Faletta De Dwerse Hagen) vervolledigden de top 3.
Housen won ook de 1m20 proef bij de pony's met Cyklon Texass. Daarin was hij sneller dan Thibault Philippaerts (Okehurst Little Bow Wow) en Maartje Verberckmoes (Nibor).

_AR08049Kobe Hendrix_AR08695