Dimme D'Haese wint de Grote Prijs in Lier

Dimme D'Haese wint de Grote Prijs in Lier
In het Azelhof te Lier werd dit weekend de eerste Silver wedstrijd van het winterseizoen verreden. Het hoogtepunt was de Grote Prijs op zaterdag over een hoogte van 1m35. Die werd gewonnen door Dimme D'Haese.

Hij had Eh Quick Nena gezadeld, en samen vlogen ze door de finish in 35:86 seconden. Zo schreven zij deze eerste Silver GP van het indoor seizoen op hun naam.

Jos Verlooy kwam met Balloon wel dichtbij. Ze klopten af op 36:57 seconden, en namen zo de tweede plaats voor hun rekening. Bunoit Moeskops reed Hilton De Mereyt naar een mooie derde plaats.

Voor Nico Van Der Plaetsen en Ultra Blue J was er een vierde plaats. Joe Clee sloot met Isolde de top vijf af.

In de 1m25-reeks ging de overwinning naar Ann de Bie en Iluna Di Cantero. Ze wonnen de proef in 31:46 seconden. Zo bleven zij Anouk De Proft en Eleonore Blue voor, die in 31:80 seconden op de tweede plaats eindigden.

Voor Jens Baert en Daling vh Plutoniahof was er een derde plaats. Kirsten Rombouts zagen we met Bolero terug op de vierde plaats. Elke Appeltans eindigde met Va Vite Van Ter Hilst op de vijfde plek.

Anouk De Proft en Eleonore Blue waren wel de snelsten in de 1m15-rubriek. Die wonnen ze in 24:88 seconden. Dasha Suetens reed Jam naar de tweede plaats in 25:57 seconden. Jordi Rombouts vervolledigde met Golden Boy de top drie.

De dag begon met een 1m05-rubriek. Die werd gewonnen door Dasha Suetens en Jam in 28:67 seconden. Zo bleven ze Marco Van Der Schraelen (Diva) en Tom Mortelmans (Libertina) voor.

Op vrijdag werd er tot 1m30 gesprongen. Die proef werd gedomineerd door Patrick Scheirs. Met Tjibo vh Lavendelhof zette hij de aller snelste tijd neer. Hij de won de proef in 27:86 seconden. Met Varnac vd Wolfsakker eindigde hij ook nog op de derde plaats.

De tweede plaats was voor Kirsten Rombouts. Zij klopte met Cerona Van Beek af op 28:14 seconden. We zagen haar ook nog op de vierde plaats terug, dit keer met Elvira Van Beek. Gilles Dunon sloot met Elmo de top vijf af.

De 1m20-proef werd gewonnen door Michael Joly. Hij kon rekenen op Cherie om de winnende tijd van 29:49 seconden neer te zetten. Zo bleven ze Steven Vermeir en Qarrincha STB Z voor. Zij namen de tweede plaats voor hun rekening in 29:95 seconden.

Voor Elien Raemdonck en Fara Droeshout was er een derde plaats. Henk Clabots reed Chica Z naar de vierde plaats. Tot slot zagen we Marc Bellemans en Yes AC op de vijfde plaats.

De 1m10-rubriek werd eveneens gewonnen door Michael Joly en Cherie. Deze proef wonnen ze in 27:16 seconden. Elvira Van Duuren (Eros van Kadal) en Eliah Pieters (Cora) eindigden op de tweede en derde plaats.