Dieter Laheyne en Joris Vergauwen winnen in Basecles

Dieter Laheyne en Joris Vergauwen winnen in Basecles
Voor de vijfde manche van de STX cyclus voor jonge paarden trokken de ruiters vorige week naar het Waalse Basècles. Ook tijdens deze manche stonden er opnieuw heel wat ruiters ingeschreven, waardoor er op zaterdag zelfs al om 7u30 moest gestart worden.

In de reeks voor 7-jarigen won Dieter Laheyne met Jinternel (Diamant de Semilly x Jokinal de Bornival x Moon Mountain - fokker De Manekam, Moezeke). Tijdens de Spring Tour in Lummen wonnen zij ook al een proef. Joris Vergauwen, die aan een sterk cyclus seizoen bezig is, werd 2e met Joyce de Reve (Nabab de Reve x Karandasj x Dublin - fokker J&S NV, Zele). Tim Van Den Broeck en Donald Duck Deux (Eddy Wally x Prince Royal x Goldschlager) zagen we terug op de 3e plaats.
Voor Astrid Rooms en Jeunesse van 't Paradijs (Emerald van 't Ruytershof x Heartbreaker x Nabab de Reve - fokker Johan Rooms-Vandenbranden, Belsele), vorig jaar nog tweede in de cyclus bij de 6-jarigen, was er een 4e plaats. Nicolas Leva en Diva de la Maison Rouge (Domino x Quick Step Wisbecq x Landjuweel Saint-Hubert - fokker Isabelle Yserbyt Sirikit, Lembeek) eindigden op de 5e plaats.

Joris Vergauwen won dan weer bij de 6-jarigen, dit keer met Ellinor Z (Epleaser van 't Heike x Karandasj x Dublin - fokker J&S nv, Zele). Deze Ellinor Z komt uit dezelfde moeder als Joyce De Reve. Jeroen Verschueren en de hengst Eristoff van de Zuuthoeve (Ogano Sitte x Cassini I x Lebus - fokker Vets Veehandel), eerder dit seizoen al winnaars van de manche in Courriere, eindigden op de 2e plaats. Uit zijn moeder komt ook de 8-jarige hengst Indorado van 't Heike (v. Darco) die met Gregory Wathelet op 1m45 niveau springt.
Valentijn De Bock nam de 3e plaats voor zijn rekening met Florida van Maarle (Diarado x Kashmir van Schuttershof). Dayro Arroyave (Kravitz, - Indorado x Chin Chin) en Jan Van Dyck (F. Makker) vervolledigden de top 5.

Klik hier voor de uitslagen.