Deze 7-jarigen komen zondag terug in de finale van het BK

Deze 7-jarigen komen zondag terug in de finale van het BK
Vanmiddag werd de tweede manche van het Belgisch kampioenschap voor 7-jarigen afgewerkt in Lummen. Er gingen 164 combinaties van start in deze tweede ronde. Er waren 21 combinaties die over de twee manches dubbel foutloos sprongen en één had één strafpunt tijd.
Aangezien 25 % door mag naar de finale (in casu 41), worden ook een aantal vierpunters opgevist. De combinaties met vier strafpunten uit de twee manches en de snelste tijd in de tweede manche rijden zondag de finale.

In de finale zullen we zondag o.a. Bart Clarys zien met Best Mix Joie de Toulon, deze is een dochter van Best Mix Cigan Z waarmee hij vorig jaar de beker van België won. Constant Van Paesschen heeft nog 4 ijzers in het vuur. Ook Wim Vinckx en Jasmijn van de Renthoeve krijgen we zondag aan het werk te zien. Als 5-jarige won Jasmijn het nationaal kampioenschap van de SBB competitie. Thierry Goffinet kan met Jonsaunier Dwerse Hage na de kampioenentitel vorig jaar ook nu weer met het goud naar huis gaan. Jorik Vervoort en Jackson de Regor, winnaars van de hengstencompetitie, wisten zich ook te plaatsen voor de finale.

De uitslag is via deze link terug te vinden.