CSI Asten: Simone Buhofer wint hoofdrubriek

CSI Asten: Simone Buhofer wint hoofdrubriek
In Asten is de 1,40m zonet afgelopen. In deze CSI2* wedstrijd met barrage traden 51 combinaties aan. Het basisparcours stond best pittig gebouwd en dat zorgde ervoor dat slechts zes ruiters konden doorstoten naar de barrage.

Uiteindelijk was het Simone Buhofer die met Riosco (Helios de La Cour II) naar de eerste plaats snelde. Deze combinatie legde een foutloze barrage af in 37,52 seconden. De Braziliaanse Camilla Mazza Smit eindigde op de tweede plaats met London Ajm (Lord Z). Zij sprongen een foutloze barrage in 38,57 seconden. Alleen de top twee slaagde erin om de nul te behouden. Denis Nielsen was de snelste vierpunten in 36,45 seconden. Hij eindigde zo op de derde plaats met C.D.2 (Check In).

Jens van Grunsven eindigde op de vierde plaats met La Calido (Lord Lancer). Bianca Schoenmakers vervolledigde de top vijf met Dha Dha Hdh (Douglas).

Eerder vandaag werd ook de 'Manege Heijligers Prix' afgewerkt. In deze 1,35m proef werd traden er maar liefst 18 ruiters aan in de barrage.

De Nederlandse Bianca Schoemakers was de snelste. Zij won voor haar thuispubliek en snelde met Boss Hdh (Phin Phin) in 27,81 seconden naar de eindmeet. Hiermee was ze sneller dan Denis Nielsen die met Quintera (Quidam's Rubin) op de tweede plaats eindigde. Remco Been nam met Lumen Ulady (Guidam) de derde plaats voor zijn rekening. Deze combinatie sprong een foutloze omloop in 28,59 seconden.

De vierde plaats ging naar de Duitse Katrin Eckermann. Deze amazone slaagde er dit weekend al in om zich meermaals te klasseren. Vandaag snelde zemet Dalien Swailly R.P. (C-Indoctro) naar de vierde plaats. Luc Martens vervolledigde de top vijf met Deveny (Ticallux Verte)

Klik hier voor de resultaten