Cian O'Connor: "Wij zijn zeker van onze zaak voor Rio"

Cian O'Connor: "Wij zijn zeker van onze zaak voor Rio"
In december zullen Cian O'Connor en de Ierse paardensport federatie gehoord worden door het Hof van Arbitrage voor Sport. De zaak gaat over de tweede ronde van de teamfinale op het Europees Kampioenschap in Aken. De zitting zal waarschijnlijk plaatsvinden in Londen of Lausanne op 16 december. "Ik hoop ten zeerste dat we deze zaak gaan winnen voor het Hof." zei Cian O'Connor. " We zijn zeker van onze zaak en zowel de federatie als mijn advocaten zijn zelfzeker over het feit dat ons team vergoed zal worden met een kwalificatie voor Rio volgend jaar."

Ierland en O'Connor legden een klacht neer nadat O'Connor met de BWP'er Good Luck een fout kreeg op hindernis nummer negen, zijn enigste fout. Toen hij naar deze sprong reed, liep iemand van het pistepersoneel in de weg van de Ierse ruiter. Door deze fout belandde het Ierse team net achter Spanje, die de laatste selectie voor Rio kreeg. Zij stonden 0,38 punten voor Ierland. Als Ierland deze zaak wint, kunnen ze nog een selectie voor de Olympische Spelen volgend jaar krijgen.

De eerste klacht werd ter plaatse door de jury weerlegd. Een tweede klacht werd neergelegd bij de FEI, maar deze bepaalde dat zij hier niet over mogen oordelen.