Christy De Keizer op één en twee in tweede manche Jeugdcup Stijlrijden

Christy De Keizer op één en twee in tweede manche Jeugdcup Stijlrijden
Afgelopen zaterdag vond in De Warre te Neeroeteren de tweede manche van de Jeugdcup Stijlrijden plaats. Deze manches worden gereden als selectie voor de finale en superfinale op Jumping Mechelen in december.

In de proef voor paarden over een hoogte van 1.10m ging de eerste én de tweede plaats naar dezelfde amazone. Christy De Keizer reed met Jon Bon Jovi naar de eerste plaats. Zij kreeg van de jury een totale score van 171.50 op 200 voor haar stijl. Met Britha vd Kapel (foto) eindigde ze op de tweede plaats. Voor deze rit kreeg ze een score van 170 punten. Lien Lemmens werd met Hercules De La Ferme Blanche derde. Voor hun noteerden we een totaal van 164 punten.

De top vijf werd vervolledigd door Kyra Noët met Vicomte De Vesquerie en Sam Fret met Happy Van De Brouwershoeve. Zij behaalden respectievelijk 148.50 en 146 punten.

Gitte Wuijts won de 90cm voor paarden met Romeo. Zij kreeg van de jury een totaal van 181 punten voor haar stijl. Zo bleef Wuijts ver voor op de concurrentie. Merel Vandebroek werd tweede met Elita De Tamize. Zij behaalden in totaal 154.50 punten. De derde plaats was voor Hanne Dehou en Rhune van de Perre met een score van 152 punten.

Verder in de top vijf zagen we Yasmine Neyrinck met Gloé Vd Peule en Lilou Cajot met Feargal. Zij kregen van de jury 150 en 148 punten.

Bij de pony's Grote Maat was het Floor Stevens die de proef op haar naam schreef. Met Silva wist ze een totale score van 171 op 200 te behalen. Daphné Vandecauter reed naar de tweede plaats met Elliot Dj. Zij behaalden in totaal 158 punten. Op de derde plaats zagen we Arne De Kempeneer en Ganar Van De Ever met 151.50 op 200.

De top vijf werd vervolledigd door Axelle Cools met Nero Van De Buxctaele en Julie-Laure Konings met Spirit. Voor hun noteerden we scores van 151 en 148 punten.

Rubin Alexandre reed bij de pony's Kleine Maat naar de overwinning met Lucu Geronimo Van De Mispeleare. De amazone kreeg van de jury een totaal van 152 op 200 voor haar stijl. Lennert Dhondt eindigde op de tweede plaats met Meadow. Zij behaalden een totaal van 146 punten. De derde plaats ging naar Nette Verhoogen en Twini de l'Aube met een totale score van 142.50 punten.

Evelyne Franken (Bia) en Jade Van Tricht (Tornado) vervolledigden de top vijf met scores van 135.50 en 135 punten.

Klik hier voor de resultaten.