Christophe Vanderhasselt schittert in St Lo

Christophe Vanderhasselt schittert in St Lo
Tijdens de International CSI3* Grote Prijs in St Lo bleef de overwinning in de Grand Prix voor eigen publiek. Maelle Martin stuurde de de BWP-hengst Giovani de la Pomme (v. Schindler de Muze) naar de winst. Giovani de la Pomme is een zoon van de bekende Darco-merrie Narcotique II de Muze. Het duo besloot hen varrage foutloos in 35,48 seconden.  Slechts tien combinaties kwamen terug in de barrage, die uiteindelijk een Frans podium kende. België's Christophe Vanderhasselt strandde net buiten het podium op de vierde plaats. Op de rug van Gino van de Vrijnte (v. Jokinal de Bornival) .

Vanderhasselt finishte foutloos in 38,52 seconden. Marc Dilasser en de KWPN Clinton-zoon, Cliffton plaatsten zich op de tweede plaats. Ladngenoot Alexandre Fontanelle (Quaprice de L'Etivant, v. Carpaccio) finishte derde.

Duits springruiter Maximilian Lill en ABC Tricti (v. Quidam de Revel) sloten de top vijf af. De andere Belgen gingen elk twee keer in de fout. Wilm Vermeir (Gentiane de la Pomme), Olivier Philippaerts (H&M Challenge vd Begijnakker), Jeroen Appelen (Filesto vd Herkkant) en Jerome Guery (Grand Cru vd Rozenberg) noteerden elk 8 strafpunten.