Christian Ahlmann niet te kloppen in de GCT-tussenstand

Christian Ahlmann niet te kloppen in de GCT-tussenstand
Ondertussen hebben de deelnemers van de Longines Global Champions Tour er al zes manches opzitten. Na de wedstrijden in Miami Beach, Mexico City, Antwerpen, Shanghai, Hamburg en Madrid staat deze week de manche in Chantilly op het programma. Voor die achter de rug is maakt Equnews alvast een overzicht van de voorlopige tussenstand na zes wedstrijden.

Voorlopig weet niemand Christian Ahlmann te beroven van zijn koppositie. De Duitse ruiter staat nu al lang aan de leiding, en met een totaal van 186 punten ziet het er niet naar uit dat dat meteen zal veranderen. Hij presteerde in alle omlopen het meest constant, en heeft daaraan zijn leiderspositie te danken.

De rest van de top 3 is wel volledig gewijzigd. John Withaker, die na de manche in Hamburg nog op de 5de plaats stond, klimt nu naar de 2de plaats met 113 punten. In Madrid behaalde hij een 9de plaats, waardoor hij 28 punten aan zijn totaal mocht toevoegen. Op 3 zien we Harrie Smolders, die intussen 103 punten verzameld heeft.

Sheikh Ali Bin Khalid Al Thani maakt ook een enorme sprong vooruit, en staat met 103 punten op de 4de plaats. Emanuele Gaudiano zakt van de 2de plaats naar de 5de plaats. Zijn punten (96) bleven ongewijzigd na Madrid.

Bij onze landgenoten zien we ook een aantal wijzigingen. Zo is Olivier Philippaerts naar de 18de plaats geklommen (60 punten). Na Hamburg stond hij op de 35ste plaats, en dus is hij een flink stuk omhoog gegaan in de voorlopige ranking. Deze stijging heeft hij te danken aan zijn mooie 5de plaats in de Grote Prijs van de GCT in Madrid.

Jos Verlooy is opnieuw een beetje gezakt. Hij ging na deze manche van de 15de plaats naar de 20ste plaats. Nicola Philippaerts is gezakt naar de 27ste plaats. Jerome Guery staat momenteel op nummer 40.