BWP'ers bovenaan op de MET in Oliva

Op de MET in Oliva is ondertussen de tweede week alweer begonnen. Gisteren en vandaag stond helemaal in het teken van de jonge paarden. Gisteren waren er de 'clear rounds' en vandaag mochten alle jonge paarden tonen wat ze in hun mars hadden in een twee fasen special.

Bij de zevenjarige paarden ging de overwinning naar de Nederlandse Stefanie van den Brink (foto). Met de BWP-merrie Janina 40 (v. Cicero Z) reed van de Ashford Farm amazone foutloos rond in een tijd van 37.99 seconden. Ze bleef zo de Duitser Torben Köhlbrandt voor. De Duitse ruiter reed ook een foutloze rit met de KWPN'er Espace Killy (v. Alba 69) en dit in 38.26 seconden. De Britse Alice Watson zagen we terug op de derde plaats met E Pilotta (v. Baloubet du Rouet). Voor hun noteerden we nul strafpunten en een tijd van 38.87 seconden.

De top vijf werd vervolledigd door Dayro Arroyave met Jewel 8 (v. Kannan) en Michael Hughes met Jeco van het Swennenhog (v. Epleaser Van 'T Heike). Zij bleven foutloos in respectievelijk 39.18 seconden en 39.56 seconden.

De Franse ruiter Harold Boisset werd bij de zesjarige paarden zowel eerste als tweede. Met Katinka vh Valenberghof (v. Corland) bleef hij foutloos in 36.06 seconden en won hij de proef. Iets later probeerde hij het met Kitty S (v. Diarado) nog eens te herhalen, maar hij was net iets trager in 36.86 seconden. De Spanjaard Fernando Fourcade Lopez werd derde met Artemisia Della Favorita (v. Diamant de Semilly). Voor hun noteerden we een foutloze rit in exact 37.00 seconden.

Verder in de top vijf zagen we Torben Köhlbrandt met Gepsom Gold (v. Gepsom) en Anouk de Ruijter met Fiorie (v. Zacharov). Zij kwamen foutloos door de finish in 37.13 en 37.48 seconden.

Bij de vijfjarigen was de winst voor de Duitse ruiter Hans-Jörn Ottens. Met de ruin Cronos L (v. Cellestial) reed hij een foutloos parcours in 29.03 seconden. De Britse Taisie de Gruchy werd tweede met Live The Life (v. Zanzibar). Voor hun noteerden we nul strafpunten in 30.87 seconden. Haar landgenote Mackenzie Ray eindigde op de derde plaats met de Oldenburger Directeur (v. Diarado). Zij bleven eveneens foutloos en dit in 31.22 seconden.

De top vijf werd vervolledigd door nog meer Britse combinaties. Will Edwards eindigde op de vierde plaats met Tinkas Brook II (v. Zambesi). Zij bleven zonder fouten in een tijd van 31.58 seconden. Laura Johnson en Off The Record (v. Luidam) werden vijfde met een foutloze ronde in 31.79 seconden.

Onze landgenote Jessica Geurts reed met La Perla du Cache Pot (v. Cabrio van de Heffinck) naar de achtste plaats. Zij bleven foutloos in 32.15 seconden.

Klik hier voor de resultaten.