BWP'er Fortis Fortuna wint in Harrisburg

In Harrisburg, Pennsylvania in  Amerika werd de Grote Prijs met maar liefst 100.000 Euro gedoteerd. Tijdens deze internationale wedstrijd sprong Iers springruiter Daniel Coyle naar de winst op de rug van de 11-jarige BWP-merrie Fortis Fortuna (v. Quidam). Het duo kruiste de eindstreep in 33,63 seconden. Lokale ruiter Callan Solem en de KWPN-ruin, VDL Wizard (v. Gentleman) volgden op de tweede plaats.

Parcoursbouwer Bernardo Cabral wist een heftig en technische omloop uit te tekenen . Daniel Bluman was de eerste ruiter aan de start in de barrage. Op de rug van de 8-jarige Zangersheide-ruin Ladriano Z (v. Lawito) stopte hij de klok in 36,13 seconden, goed voor de derde plaats.

Na afloop verklaarde Daniel Bluman alles op alles gezet te hebben. Coyle bevestigde het kunnen en de capaciteiten van Fortis Fortuna. In de afgelopen 2 jaar leverde de BWP-merrie Coyle ruim 64.000 Euro in winstsommen op.

 

Fortis Fortuna is eveneens de moeder van Sea Coast B52 F Z (v. Bamako de Muze). Deze sprong vorig weekend nog naar een tweede plaats ind e CSI2* Peelbergen onder het zadel van Gudrun Patteet.