Britten winnen de Nations Cup van Rome

Britten winnen de Nations Cup van Rome
De Belgische equipe is er niet in geslaagd om net als vorig jaar de Nations Cup van Rome te winnen. Het team van Dirk Demeersman stond na de eerste ronde op de voorlaatste plaats met 12 strafpunten. Uiteindelijk eindigden de Belgen op de laatste plaats met een totaal van 28 strafpunten. Niels Bruynseels kreeg met Echo van 't Spieveld telkens 4 strafpunten aangerekend. Gudrun Patteet tikte met Sea Coast Pebles Z een balk naar beneden in de eerste ronde, maar in de tweede ronde bleef het duo knap foutloos. Nicola Philippaerts en Bisquet Balou C eindigden hun rit met 4 en 12 strafpunten. Voor Jos Verlooy en Farfelu de la Pomme waren er 16 strafpunten en een uitsluiting in de tweede ronde na een val.

De Britten wisten na ook na de tweede ronde de leiding te houden en winnen zo deze landenwedstrijd met 1 strafpunt. Het team van Di Lampard bestond uit Holly Gillott (Dougie Douglas - 12/0), Robert Whitaker (Catwalk IV - 0/4), Michael Whitaker (Cassionato - 0/1) en John Whitaker (Argento - 0/0).
Nederland herpakte zich na La Baule vorige week en eindigde op de 2e plaats met 4 strafpunten. Voor Zweden was er een 3e plaats met 8 strafpunten.

Klik hier voor de uitslag.