Belgische jeugd wint goud en zilver in de Nations Cup van Lier

Belgische jeugd wint goud en zilver in de Nations Cup van Lier
De Belgen zijn dit weekend succesvol op de verschillende landenwedstrijden waar ze aan de start komen. De dressuurruiters wonnen op donderdag de Nations Cup bij de Junioren en de Young Riders in Saumur. Voor de pony's was er een bronzen medaille.

De springruiters (senioren) werden in Lummen gisteren 2e. De andere landenwedstrijd van het weekend ging door in het Azelhof te Lier. Daar wonnen de pony's goud en de children zilver. Bij de pony's bleven Maartje Verberckmoes (Little Ben BS) en Thibault Philippaerts (Mona Liesa 12) foutloos over beide omlopen. Alexander Housen (Bodyssee des Avalines) kreeg 0 en 8 strafpunten aangerekend. Het schrapresultaat (8 / 9) kwam telkens van Luca Mercenier met Antares v Ter Hilst.
Nederland behaalde met zijn twee teams een zilveren en een bronzen medaille.

De winst bij de Children ging net als gisteren bij de Senioren naar Italië. De Belgen behaalden ook hier een 2e plaats. Alexander Housen (Carrera vd Kattevennen Z) en Thibault Philippaerts (Cristallina vh Janshof Z) bleven dubbel foutloos over de twee omlopen. Sander Vermeiren kreeg met Faletta De Dwerse Hagen 0 en 8 strafpunten. Bij Camile Demolie en G Star Du Cartier werden er 8 en 12 strafpunten aangerekend.

AND_0236a AND_0241a AND_2911xyz AND_2958a