België door naar de tweede ronde van de WUEC

België door naar de tweede ronde van de WUEC
In Zweden zijn alle ogen gericht op de World University Equestrian Championship. Daar ging gisteren de eerste ronde door voor de showjumping deelnemers. Tijdens dit eerste parcours, over een hoogte van maximum 1 meter, werden deelnemers beoordeeld op hun stijl. Er kwamen 54 deelnemers aan de start, en daarvan wisten slechts 14 combinaties door te stoten naar de tweede ronde.

Meghan Gillot en Femke D'hoore kwamen aan de start voor België en dat deden zij bijzonder goed. Zij werden meteen geselecteerd voor de tweede ronde, die vandaag verreden wordt. Ook Hanna Margrethe Berg Olsen en Gro Sørgaard Gartland uit Noorwegen konden zich plaatsen voor de tweede ronde. Zo staan België en Noorwegen momenteel bovenaan in het klassement.

De dressuurruiters kregen gisteren al hun tweede ronde voorgeschoteld. Zij begonnen met 18 deelnemers, maar slechts 5 combinaties wisten door te stoten naar de halve finale.

Ierland staat momenteel bovenaan, en met twee deelnemers die doorgaan naar de halve finale lijkt het land af te stormen op een overwinning. Ian Cassells reed de 6-jarige De Nice (by De Niro) op uitstekende wijze, en verzamelde een verbluffende score van 75.167%. Zo liet hij de Zweedse Moa Berrek en de Hongaarse Orsolya Balogh ver achter hem.

Klik hier voor de showjumping resultaten