Bart Clarys wint de 'Beker van België'

Bart Clarys wint de 'Beker van België'
In Hulsterlo werd daarnet de finale van de 'Beker van België' voor Senioren afgewerkt. Een 35-tal ruiters trotseerden dit keer niet de hitte maar de vele wind die van de partij was. Na de eerste omloop wisten er 6 combinaties foutloos te blijven. Voor de tweede ronde kwamen de combinaties met nul en 4 strafpunten terug en zij sprongen meteen tegen de klok.

De titel ging uiteindelijk naar Bart Clarys met Best Mix Cigane Z (v. Contact vd Heffinck). De zilveren medaille was voor Guilherme Mattar met Fortuna De Laubry. Deze week won Matthar nog twee 1m30 rubrieken in Mons. Horse Lounge amazone Yentl Baert was goed voor het brons met Fantast van het Indihof. Net naast het podium eindigden Jeroen Appelen met Filesto van de Herkkant. Hij was de snelste vierfouter in deze finale. Steven Van Meersche en Great Ben eindigden op de 6e plaats na een snelle tweede ronde, maar daarin kregen zij één springfout. De overige ereplaatsen waren voor Geoffrey Geerts (Gaillardo D'Arsouilles), Jelle Limbourg (Ultime du Marcq) en Nick Vrins (Hospita van de Rostal).

Vorig jaar won Pieter Kenis nog de beker voor Wilm Vermeir en Tim Van Den Broeck. Geen van deze ruiters nam dit jaar deel aan deze Beker.

IMG_3461