Anne De Doncker wint de Grote Prijs bij Stoeterij Mivaro

Anne De Doncker wint de Grote Prijs bij Stoeterij Mivaro
Tijdens het verlengde Pinksterweekend konden de regionale HGVBB ruiters kennis maken met een nieuwe jumping. Bij Stoeterij Mivaro in Dilbeek, die ook bekend is van de fokkerij 'Van Klapscheut', werd er 4 dagen lang gesprongen. De ruiters en bezoekers waren allemaal positief over deze nieuwe jumping!

Op zondagnamiddag was er de Grote Prijs over een hoogte van 1m25, en die werd gewonnen door Anne De Doncker. Zij zette met Hitoya LCS de snelste tijd van 39:37 seconden neer, en schreef zo deze Grote Prijs op haar naam. Twee weken eerder wonnen zij ook al de Grote Prijs van Jumping Hippo Mania. Arno Boon en Benita deden nog een verdienstelijke poging, maar waren net iets trager. Zij finishten in 39:71 seconden, goed voor de 2de plaats. Voor Jonas Bellemans en Tobago Z was er er een 3de plaats.
Organisator Steven van Rossem nam met Ironman Van Klapscheut de 4de plaats voor zijn rekening. Danny Van Es vervolledigde met Zico V de top 5. Zij hadden als laatste starters de aller snelste tijd neergezet (38:46 seconden), maar kregen op de laatste hindernis een springfout waardoor ze uiteindelijk op de 5e plaats eindigden.

De wedstrijd werd afgesloten met een 1m15-proef. Daarin was Danny Van Es duidelijk wel de beste. Met Coco Chanel won hij de proef in 28:00 seconden. Met Conpardie Z nam hij ook nog de 2de plaats voor zijn rekening in 28:64 seconden. Ellen De Swert vervolledigde de top 3 met Valserano.

Op zaterdag was Ellen De Swert de beste. In de 1m20-proef zette zij met Escape de winnende tijd van 25:05 seconden neer. Danny Van Es en Coco Chanel zagen we ook weer terug. Dit keer op de 2de plaats in 26:26 seconden. Rania Ghailani reed Zamira naar de 3de plaats. Arno Boon nam met Benita de 4de plaats voor zijn rekening. Geoffrey Van Huffel sprong met Guylian-Ge.Mi naar de 5de plaats.

Danny Van Es was duidelijk in vorm. Zo won hij ook nog eens de 1m10-proef. Met Coco Chanel had hij de snelste tijd van 26:54 seconden neergezet.

Tot slot waren er nog de proeven op vrijdag. In de 1m20-rubriek waren Ellen De Swert en Escape opnieuw de besten. Zij zetten een tijd van 23:51 seconden neer, en wonnen zo de proef. Danny Van Es was opnieuw van de partij. Dit keer met Cargo Z op de 2de plaats. Ellen De Swert nam ook de 3de plaats voor haar rekening, dit keer met Valserano. Rania Ghailani was er ook weer bij. Haar zagen we met Zamira terug op de 4de plaats.Deze top 5 werd vervolledigd door Ann Verdoodt en Denook Fravanca.

In de 1m10-proef was het alweer Danny Van Es die de proef domineerde, dit keer won hij met Coco Chanel.

De overwinning in de Grote Prijs leverde Anne De Doncker een gratis dekking op van Mugano van Klapscheut. Ellen De Swert, die twee keer een 1m20 reeks won, mocht ook twee dekkingen van deze hengst in ontvangst nemen.

Klik hier voor alle uitslagen.