Ann Carton-Grootjans maakt succes weekend bij de Peelbergen op stijlvolle wijze af

Ann Carton-Grootjans maakt succes weekend bij de Peelbergen op stijlvolle wijze af
Dat de Belgen in top vorm zijn dit weekend is een feit. De ene Grote Prijs na de andere wordt dit weekend gewonnen door een Belgische combinatie. Zo ook de knallende afsluiter bij Equestrian Centre de Peelbergen. Zojuist won Ann Carton-Grootjans er met een magistrale rit.

Gisteravond was de CSI2* hoofdproef gevuld met een overvolle barrage. Ook vandaag wist parcoursbouwer Henk Linders het kaf van het koren te scheiden in de Grote Prijs. Vooral de lijn met de driesprong aan de zijkant, die als opvolger ook nog eens een stijlsprong had, bleek voor vele combinaties een probleem. Het duurde lang voordat er een foutloze rit op het scorebord stond. Uiteindelijk wisten tien combinaties foutloos te blijven om de prijzen te verdelen.

Als eerste starter in de barrage zet de Duitse Elisabeth Kruse het overige deelnemersveld direct op scherp door met Lando's Star een foutloze rit te produceren in 43.50 seconden. Landgenoot Christian Kukuk en Limonchello NT (v. Lord Caletto) lieten iets later zien dat dat echt nog wel sneller kon en maakte een eigenlijk veel te korte draai naar de laatste lijn. Daar viel dan ook de balk voor de ruiter uit de stallen van Beerbaum die uiteindelijk vijfde werd.

De voor Ger Poels rijdende Chistopher Kläsener had goed gekeken hoe Kukuk die korte wending inzette en de Duitser wist met Zippit wel met succes de draai te halen. Daardoor was de ruiter ruim sneller met 42.43 seconden en nam de leiding over van Kruse.

Toen Ann Carton-Grootjans aan haar rit begon met Funky Music werd direct duidelijk dat voor de zoveelste keer dit weekend de winst wel eens naar België zou kunnen gaan. En niets minder bleek waar want de amazone stuurde haar BWPer in een snelle gecontroleerde rit naar de winnende tijd van 43.24 seconden.

Laatste starter van de dag Otmar Eckermann was gebrand op de winst met zijn Coco Bongo Boy. De vader van bekende springamazone Katrin Eckermann was onder aanmoediging van het publiek in Kronenberg bezig aan zijn winnende rit toen op de laatste sprong de balk net werd aangetikt door de Cassini Boy Junior hengst en het duo net naast het podium eindigde op de vierde plaats.

Kijk hier voor alle resultaten.

ann-carton-grootjans-funky-music-de-peelbergen2016-2