Aan de vooravond van de Gouden Laars 2015

Aan de vooravond van de Gouden Laars 2015
Komend weekend zorgt de paashaas voor een wel heel speciaal cadeau, nl. de openingswedstrijd van het Gouden Laars-seizoen 2015. En om de eerste Gouden Laars-manche nog wat extra glans te geven, maken we er meteen een driedaagse van met een barbecue op paasmaandag. 

De jeugd is de toekomst

Reeds jaar en dag staat de Gouden Laars voor kwalitatieve jeugdwedstrijden jumping. De jeugd is de toekomst en daar gaan we als Vlaamse Liga Paardensport volledig voor. Zo bieden we op de tien kwalificatiewedstrijden ook plaats aan de ponyruiters en eveneens op het finaleweekend zullen de ponyruiters aan de start kunnen komen.

 

Schrijf nu in voor de openingswedstrijd

Tijdens de openingswedstrijd op Stal Hulsterlo staan zaterdag tot en met paasmaandag in het teken van drie dagen jeugdsport. De ponyruiters openen de wedstrijden op zaterdag en zondag. Nog op zondag starten de Gouden Laarsproeven met reeksen 1m10 en 1m20, die meetellen voor het klassement van de scholieren. Maandag tot slot staan naast een 1m10 en 1m20 proef de 1m30- en 1m40-proeven op het programma. Die laatste twee zijn van tel voor de juniors en young riders. Traditioneel gaat op paasmaandag eveneens de BBQ door. Wil je erbij zijn, reserveer dan snel je tickets via natasjalenglez@gmail.com met vermelding van het aantal personen.

Inschrijven voor deze wedstrijd kan nog tot en met vandaag via deze rechtstreekse link.

 

Lage instapdrempel

Een van de grote vernieuwingen dit jaar is dat er geen aparte lidgelden meer gevraagd worden. Nog een extra drempelverlagende maatregel betreft de licenties. Zo zijn de ponywedstrijden reeds toegankelijk met een 03-licentie, terwijl scholieren mogen starten met een 06-licentie. Voor juniors en young riders is een 08-licentie voldoende, behalve voor de 1m40-reeks (minimaal J13).

 

Kalender















































DATUM EVENEMENT
04-06/04 Meerdonk
09-10/05 Neeroeteren
23-24/05 Diepenbeek
27-28/06 Loenhout
04-05/07 Turnhout
25-26/07 Lier
08-09/08 Diepenbeek
15-16/08 Kuringen
12-13/09 Lier
26-27/09 Opglabbeek

 

Het ultieme doel ... schitteren op de finale!

De finalewedstrijd van De Gouden Laars anno 2015 wordt eveneens een speciaal evenement. We roepen iedereen al op om 24 en 25 oktober met stip aan te duiden in de agenda want dan gaan we naar het Azelhof voor deze tweedaagse ontknoping. Op zaterdag de jeugdreeksen met ’s avonds een feestje erbovenop voor de jeugd en op zondag aandacht voor de pony’s. Meer details volgen nog maar tijdens dat weekend zullen alleszins heel wat prijzen verdeeld worden.

 

Met verenigde krachten
Voor de uitwerking van het jeugdcriterium staan we er niet alleen voor. Met Huysman Horse Insurance (www.huysmanhorseinsurance.com) heeft de Vlaamse Liga Paardensport alvast een presenting partner aangetrokken. Daarnaast is Collitax Express  (www.collitaxexpress.be) onze logistieke partner.  Zij zorgen voor de volledige logistieke planning voor elke wedstrijd. Hippo Revue (www.hippo.be) en Equnews (www.equnews.be) zijn de mediapartners van het event.

We zijn alvast heel trots dat ook volgende partners zich al geëngageerd hebben om dit jaar de jeugdwerking van de Gouden Laars te ondersteunen:

Op die manier zijn we nu al zeker van een hele rits mooie naturaprijzen die niet alleen tijdens de manches, maar eveneens tijdens de finale zullen verdeeld worden.  Springzadels, lederen rijlaarzen en nog zoveel meer.

Bovendien zijn er opnieuw de nodige contacten om er zorg voor te dragen dat de eindlaureaten van de criteria een wildcard krijgen voor één of meerdere internationale wedstrijden in België en erbuiten.  Zo zal zelfs tijdens de Longines GCT in Antwerpen binnen een drietal weken opnieuw een ruiter aan de start komen met een wildcard die werd gewonnen tijdens de finale eind vorig jaar.

 

Sympathiserende partners:

  • Familie D’HavĂ©

  • Familie Van Ende

  • Familie Van Gijseghem

  • Familie Wentein


Ook uw steun is nog van harte welkom. Heeft u ook interesse om ons project te steunen, dan kan Eline Poppe (eline@vlp.be) u hiervoor onze brochure bezorgen.

Over de Gouden Laars

De Gouden Laars/La Botte d’Or werd voor het eerst georganiseerd in 1972 en in 2014 volledig vernieuwd. De Gouden Laars biedt leerrijke en aantrekkelijke jeugdwedstrijden jumping aan op mooie locaties met een aantrekkelijke prijzenpot. Het is een nationaal jeugdcriterium jumping dat verloopt over tien kwalificatiewedstrijden en een finale per categorie. De Gouden Laars staat open voor jeugdruiters uit het ganse land, m.a.w. voor zowel VLP- als LEWB-leden met een nationale (jeugd)licentie.

Sinds 2014 is de werking volledig geĂŻntegreerd in de federatiewerking van de paardensport en valt zo onder de bevoegdheid van de Vlaamse Liga Paardensport vzw.

Meer over de Gouden Laars