Tom Franckx: "Dolores gaf me veel vertrouwen"

Tom Franckx: "Dolores gaf me veel vertrouwen"
Onze landgenoot Tom Franckx kwam gisteren aan de start op het Wereldkampioenschap voor jonge dressuur paarden in Verden. Hij bezorgde ons zijn dagelijkse BLOG over het reilen en zeilen in Verden gisteren.

Vandaag kwamen de 5-jarigen in de kleine finale aan de start, waaronder ook onze twee landgenoten. Tom Heylen kwam als 3de de ring binnen. Met alweer een correcte proef behaalde hij een mooie score van net geen 80%. Hiermee kwam hij op plaats 6 terecht, jammer genoeg geen finaleplaats. Later op de dag was het aan Dominique Mohimont. Haar paard El Corona liep heel fijn door de baan, maar er waren net iets teveel kleine foutjes waardoor het algemeen beeld niet zo fijn was als gisteren. 

Voor mij stond vandaag de eerste kwalificatie voor de 6-jarigen op het programma. Over Rob kan ik jammer genoeg zelf niet veel zeggen omdat we kort na elkaar de baan in moesten en dus ook zijn proef niet heb kunnen zien. Maar hij behaalde een mooie score van 78%, wat zeker niet slecht is op zijn eerste WK! Een paar combinaties na Rob was ik aan de beurt. Dolores ging al van in het begin echt goed en ik ging dan ook met een goed gevoel de baan in. Ze gaf me veel vertrouwen waardoor ik dan ook gewoon lekker door de proef kon rijden. Er kwam helaas een fout op de eerste wissel en dat heeft me punten gekost, maar met een totaal van 82,80% kwamen we op plek 13 terecht, wat net geen finaleplaats is maar wel een mooie uitgangspositie is voor de kleine finale.  Dus hopelijk kunnen we morgen een plaats in de finale bemachtigen !