Slotblog Ronny Thys: "Ik kon niets beter verwachten"

Slotblog Ronny Thys: "Ik kon niets beter verwachten"
Gisteren stond de beslissende springproef op het programma...

Om 9u was het keuring voor alle 6-jarige paarden, alle paarden behalve het paard van Sanne De Jong werden fit to compete verklaard. Consequent was nog erg fit na de zware cross van gisteren en daarom zag ik het springen wel zitten. Het parcours was niet erg hoog gebouwd met sprongen tot 1,15m, maar het was vrij technisch en de tijd bleek ook een belangrijke factor.

De eerste 4 combinaties die ik in de ring zag verschijnen bleven niet foutloos maar ik baarde me er verder geen zorgen over. Ik bleef geloven in Snoezie! Consequent kwam in de ring en ik voelde hem erg uitgelaten worden nadat de het publiek applaudisseerde voor de vorige combinatie. Jammer genoeg kregen we 2 springfouten.

Als ik één springfout had gehad, had ik me nog kunnen klasseren maar nu eindigde ik op de vijftiende plaats. Ik moet eerlijk toegeven dat de fouten voornamelijk aan mezelf te wijten waren. De eerste fout was op het tweede gedeelte van de dubbelsprong, daar bracht ik Snoezie wat in de problemen doordat ik een tikkeltje te groot binnenkwam.

De tweede fout kwam door een slechte houding op de sprong: ik zat over mijn lijn en daardoor iets te fel naar voor gekanteld. Dan is de teleurstelling groot natuurlijk, maar over het algemeen heeft Consequent een super prestatie geleverd op dit wereldkampioenschap. Ik had niets beters kunnen verwachten van dit paard!

Ondertussen zijn we onderweg naar huis en hopen rond middernacht terug in Zonhoven te zijn. Ik heb me erg geamuseerd deze week: super weer, super supporters aan het thuis front en in Frankrijk zelf, super organisatie hier in Le Lion D'angers. Kortom: alles wat je maar kan en wil verwachten!

[gallery size="large" ids="131998,131997,131996"]