Sanne Kielenstijn: "Dit had ik nooit verwacht op mijn eerste EK"

Sanne Kielenstijn: "Dit had ik nooit verwacht op mijn eerste EK"
Tijdens het EK dressuur was Young Rider Sanne Kielenstijn vorige week onze gastblogger van dienst. In deze BLOG blikt zij terug op de voorbije week in het Franse Vidauban.

Zondag is iedereen goed aangekomen op het Europees Kampioenschap in het warme Vidauban. Na een lange reis zijn alle paarden nagekeken door de dierenarts Jeroen De Clercq. Aangezien de paarden een reis achter de rug hadden van ongeveer 13 uur heb ik alleen gestapt met Ace (Air Miles PB). Maandag heeft iedereen getraind. Ace liep erg goed en blijkt super fit te zijn. De rest van de dag hebben we veel gestapt met onze paarden en natuurlijk veel afgekoeld.

11121632_1049375445091231_1184447379_nOp dinsdag mochten we in de wedstrijd pistes trainen met daaropvolgend de vetcheck. Ace was heel braaf en liep heel goed tijdens de training. Gelukkig heeft hij geen last van de warmte hier in Vidauban. Een uurtje na onze training was er de vetcheck. Alle Belgische paarden zijn met glans door deze testen gegaan. Om 18 uur was er dan de openingsceremonie waar alle landen voorgesteld werden. Het was nog steeds super warm maar wel erg leuk. Nadat alle landen in de piste waren landde er een helikopter met de Europese vlag. Wat daarop volgde was een leuke receptie met een hapje en een drainkje.

Woensdag ging de eerste wedstrijddag van start. Aangezien ik pas vrijdag moest starten heb ik samen met mijn coach Wim Verwimp mijn topper Ace ’s ochtends getraind. Hij liep erg goed en was super in vorm. Ondanks de warmte na de training ben ik de andere Belgische ruiters gaan aanmoedigen. Soraya reed een super proef en werd beloond met 69,47%.  Daarna kwam Charlotte aan de start. Zij begon met een zeer sterk drafgedeelte, maar kreeg helaas enkele foutjes in het galop gedeelte. Charlotte behaalde een percentage van 67,105%. Na de eerste wedstrijddag stonden de Young riders op de 3de plaats. Donderdagavond hebben we met het ganse team samen gezeten om een stukje in elkaar te steken  voor de sketch van vrijdagavond. Natuurlijk ben ik op tijd naar bed gegaan om fit te zijn voor mijn proef de dag erna.

Donderdagochtend heb ik Ace gevoederd en gestapt. Daarna zijn we hem gaan klaarmaken voor onze proef. Tijdens het losrijden liep hij erg goed en dat gevoel kon ik echt volhouden tijdens mijn proef. Ondanks enkele kleine foutjes was ik heel erg blij met mijn proef. Ik en Ace kregen 69,542% wat resulteerde in een 15de plaats op 65 ruiters.
Natuurlijk ben ik super blij met dit resultaat aangezien dit nog maar mijn eerste Europese kampioenschap is.  Tevens is het ook nog maar mijn eerste jaar dat ik op het internationaal toneel wedstrijden rij. Dus ik en mijn familie zijn erg blij dat ik zo een resultaat behaalde. Na mijn proef ben ik Alexa nog gaan aanmoedigen en ze kreeg 69,500%. Al deze resultaten bezorgden ons een 5de plaats bij de team ranking.

11651183_1049376535091122_1682170649_nAlle Belgische Young Riders kwamen zaterdag aan start voor de individuele proef. Vrijdag was dus een trainingsdag voor de Belgische Young Riders. Zelf ben ik vroeg gaan trainen omdat het weer een erg warme dag zou worden. De training ging erg goed, we hebben nog even de puntjes op de i gezet voor de individuele proef. Iedereen heeft in de ochtend getraind zodat we ’s middags aan onze "rap" konden werken die we tijdens het galadiner zouden opvoeren. Het was erg gezellig om dit in elkaar te steken en we hebben zeker veel plezier gehad! s’ Avonds was het dan zo ver en hebben we onze "rap" uitgevoerd. Het was super gezellig met het hele team!

Zaterdag werd de individuele proef gereden. Ik moest pas om 13u30 starten dus ben ik 's ochtends eerst met Ace gaan stappen. Aangezien het zaterdag zo warm was heb ik Ace heel vaak gekoeld met water. Tijdens het losrijden liep Ace al heel erg goed, wel had ik een beetje last van de hitte. De proef ging erg goed, Ace liep super fijn! Ik kreeg 69,2% en ik werd uiteindelijk 19e. Omdat er maar 3 ruiters per land de finale mogen rijden, waren Ace en ik ook geselecteerd voor de kĂĽr op muziek! Ik had van te voren nooit verwacht dat ik de finale zou mogen rijden op mijn eerste Europees Kampioenschap!

Zondag stond de kür op muziek op het programma. Tijdens het losrijden liep Ace erg goed. Jammer genoeg kon ik dit niet de hele kür volhouden. Ik begon super goed in het drafgedeelte, maar in de galop heb ik een aantal dure fouten gemaakt. Uiteindelijk kreeg ik nog 69,9% en werd ik 17e! Ik ben super blij met deze resultaten op mijn eerste Europees Kampioenschap. Ik wil mijn ouders heel erg bedanken want zonder hun was dit nooit gelukt! Ook wil ik mijn trainer Wim Verwimp heel erg bedanken voor alle hulp! Jeroen Declercq (dierenarts), Laurence van Doorslaer (chef d’equipe) en Anky van Grunsven bedankt voor alle hulp en steun deze week. Zonder jullie had ik dit Europees Kampioenschap nooit zo kunnen rijden!