Ronny Thijs: "In de ring voelde Consequent super aan"

Ronny Thijs: "In de ring voelde Consequent super aan"
Deze week vindt het Wereldkampioenschap voor jonge eventingpaarden plaats in Le Lion d'Angers. Ronny Thijs, die deelneemt bij de zesjarige paarden met Consequent Pia Z, is onze gastblogger. Vandaag was zijn derde dag in Frankrijk en dat was ook de eerste wedstrijddag. Vandaag verschenen Ronny en Consequent in de dressuurring. In zijn derde blog vertel hij hier meer over:

"Vandaag was het dressuurdag voor mij. Ik wist dat ik om 10u45 in de ring moest verschijnen. Dit betekende dus dat ik consequent nog wat wou losrijden voordat het showtime was. Om 9u was ik klaar met losrijden en hij voelde zich er echt helemaal klaar voor en was heel rustig.

Daarna hebben we Snoezie klaargemaakt voor de dressuur en om 10u15 zat ik op Consequent om hem los te rijden. Ik wist de rust in Snoezie te houden, want hij voelde licht gestresseerd aan. Dat is natuurlijk volkomen normaal. Deze paarden weten nu eenmaal wat hun te wachten staat.

ronny-thijs_consequent-pia-z_lion

In de ring voelde Consequent super aan, hij deed al zijn oefeningen super. Zelf vond ik dat ik er net iets meer had kunnen uithalen als anders, maar met mijn voorlopige derde plaats (46 punten) ben ik toch al heel blij. Morgen moeten er nog twintig zesjarige paarden aan de start komen. Dat wordt dus een rustige dag voor de Belgische paarden.

Nadat Snoezie dressuur gereden had, mocht hij vanavond nog wat gaan wandelen. Morgen zal hij gewoon licht losgewerkt worden. We zijn vandaag ook de volledige cross rond gegaan. Het is een cross van negen minuten wat wel heel erg lang is. Er zijn moeilijke combinaties, maar de hindernissen zijn heel eerlijk.

le-lion-dangers_ronny-thijs

Het weer hier is zoals voorspeld: super, heel zonnig en redelijk warm. De vooruitzichten blijven ook zoals vandaag.
De zesjarige paarden hebben vandaag super gepresteerd: op twee Lara de Liedekerke, op drie ikzelf en op vier Raf Steegmans. "

Klik hier voor de resultaten.

le-lion-dangers-2