Ronny Thijs: "Ik heb een goed gevoel naar morgen toe"

Ronny Thijs: "Ik heb een goed gevoel naar morgen toe"
Deze week is eventingruiter Ronny Thijs onze gastblogger. Hij neemt deel aan het Wereldkampioenschap voor jonge paarden in Le Lion d'Angers. Vandaag was het dag twee op dit WK. Ronny vertelt ons iets meer over zijn dag met Consequent Pia Z in zijn tweede blog:

"Ik ben deze ochtend vroeg opgestaan en heb Consequent eten gegeven. Daarna ben ik zelf ook wat gaan eten. Om 9u ben ik dressuur gaan rijden. Snoezie voelde super goed aan en was ook heel fris. Om 11u was het ruiterbriefing, daar kregen we de uitleg over hoe de dagen er gaan uitzien en hoe het programma zal verlopen.

ronny-thijs_consequent-pia-z_lion-2

De keuring voor de zesjarige paarden was om 14u, Consequent werd fit to compete verklaard. Kort daarna verscheen ook de startvolgorde. Ik zal morgen om 10u45 in de ring verschijnen met nummer veertien. Morgen rijden de twee andere Belgische zesjarigen ook dresuur. Als eerste komt Raf Steegmans aan de start om 9u, daarna is het aan Lara de Liedekerke. als negende om 10u11. Ikzelf kom dus als laatste Belgische ruiter aan de start. Vrijdag wordt de tweede helft van de dressuur verreden.

ronny-thijs_consequent-pia-z_lion-3

Ik heb wel een goed gevoel naar morgen toe omdat Snoezie afgelopen dagen super aanvoelde. Vandaag heb ik hem ook wat rond de ring gereden, dat vond hij natuurlijk de max!

Het weer is ondertussen al stukken beter geworden, vandaag hadden we volop zon. Alleen vanavond kregen we een lichte, verdwaalde bui, maar dat baart ons geen zorgen. Morgen voorspellen ze opnieuw heel zonnig weer!

Ondertussen hebben we ook al de eerste helft van de cross verkend. Het ziet er allemaal perfect afgewerkt uit en heel eerlijk voor deze jonge paarden. Dat vind ik vooral belangrijk.

Consequent kreeg hier ook de bijnaam 007 door zijn hoofdstelnummer en genoemd naar de James Bond film. Hij gedraagt zich heel relax hier en zo is ook James Bond. Alles is relax... "

Klik hier om alle resultaten live te volgen.

consequent-pia-z_lion