Ronny Thijs: "Consequent Pia Z voelt zich helemaal thuis hier in Frankrijk"

Ronny Thijs: "Consequent Pia Z voelt zich helemaal thuis hier in Frankrijk"
Deze week is de Belgische eventingruiter Ronny Thijs onze gastblogger. Hij neemt in Le Lion d'Angers deel aan het Wereldkampioenschap voor jonge paarden. Hij heeft de zesjarige Contendro nakomeling Consequent Pia Z mee. Vandaag is hij aangekomen en stuurde hij ons zijn eerste blog door.

"We zijn deze ochtend om 5u vertrokken en kwamen om 15u30 aan. We hebben ongeveer tien uur gereden en zijn een paar keer gestopt om iets te drinken, om Consequent te laten drinken en voor een sanitaire stop. Alle Belgische ruiters zijn ondertussen veilig en wel aangekomen. De paarden staan hier mooi gestald in vaste boxen. De boxen zijn erg rustig en Consequent voelt zich helemaal thuis hier in Frankrijk.

Snoezie, zoals we Consequent Pia Z noemen, voelt zich heel fit na zijn lange reis. Vandaag heb ik al wat met hem gestapt en heb ik hem wat laten grazen. Echt werken moeten mijn paarden niet na een lange en zware reis. Snoezie heeft hoofdstel nummer zeven en de startvolgorde wordt morgen bekend gemaakt.

Het is hier heel mooi, Le Lion is de mooiste cross die ik ooit gereden heb. In 2006 reed ik hier met Apollo vd Wendykurthoeve en ik rij hier heel graag. Ik heb al een paar hindernissen gezien en ze zijn super afgewerkt. Het weer is hier momenteel niet erg mooi. Het regent, maar daar gaat nog verandering in komen. De komende dagen ziet het weer er super uit! We zijn hier ook super onthaalt. Bij afgifte van het paspoort kregen we er een lekkere doos pralines bij."

consequent-pia-z_wklion