Ronny Thijs: "Beter had ik niet kunnen verwachten van Consequent"

Ronny Thijs: "Beter had ik niet kunnen verwachten van Consequent"
In het Franse Le Lion d'Angers vindt deze week het Wereldkampioenschap jonge paarden eventing plaats. Ronny Thijs is onze gastblogger ter plaats. Hij neemt deel aan het WK zesjarige paarden met de ruin Consequent Pia Z. Vandaag was hun vijfde dag in Frankrijk en dat was de crossdag. Ronny vertelt in zijn blog hier meer over:

"D-day vandaag, crossdag. Iedere crossruiter zijn lievelingsdag! We zijn vanmorgen om 7u opgestaan. Ik heb Snoezie eten gegeven en even daarna is mijn dochter, Laurine, wat gaan wandelen met hem. Zo had hij zijn beweging toch al wat gehad. Ondertussen ben ik in alle concentratie de cross nog eens rond gegaan.

consequent-pia-z_lion-2

We hebben Consequent klaargemaakt en zijn gaan opwarmen. Hij voelde super fit aan en in de cross heeft hij alles gegeven wat hij in zich had. Een foutloze cross binnen de tijd, beter had ik niet kunnen verwachten van Consequent! Op alle combinaties pakte hij super aan en deed hij deze alsof hij al jaren ervaring had. Na de cross verklaarde de dierenarts hem op en top fit.

De rest van de dag mag hij nog wat rusten en regelmatig gewandeld worden voor de stijfheid tegen te gaan. Na zo'n inspanning zijn veel paarden vaak wat stijf, dat kan natuurlijk tegengehouden worden. Daarom stappen we hem regelmatig.

consequent-pia-z_lion

Morgen is het dan dé grote finale, het springen. Wellicht eerst nog veterinaire keuring, maar deze zou geen probleem mogen vormen. Ook het springen zou geen probleem mogen zijn, maar ja ik zeg altijd: "zeg nooit nooit". We gaan natuurlijk nog van het beste uit en ik hoop nog een top vijf plaats te kunnen bemachtigen. Top drie zou heel mooi zijn, maar dan zal er al veel moeten gebeuren. Alle resultaten zijn op de website terug te vinden en de jumping zal ook morgen weer live te volgen zijn via de Facebookpagina van Mondial du Lion"

le-lion-dangers