Michael van den Bosch: "Dit was een dag die we nooit meer zullen vergeten"

Michael van den Bosch: "Dit was een dag die we nooit meer zullen vergeten"
Young rider Michael van den Bosch is dit weekend onze gastblogger. Hij maakte gisteren deel uit van de Belgische equipe die een medaille behaalde op de Nations Cup van Boedapest.

Gisterenochtend was het eerst mijn 7-jarige Quin die aan de beurt was. Hij liep een top nul ronde waarmee ik zeer tevreden was. Na de jonge paarden nog even de paarden los gereden die gisteren niet hoefden te springen en dan was het wachten. De proef na de jonge paarden was de kleine tour, Hendrik won deze opnieuw met zijn speed paard. Met 2 overwinningen en nog neven prijzen kon Hendrik zijn weekend eigenlijk al niet meer stuk. De landenwedstrijd begon om 14u30 en ik moest als 12e binnen. Rond 13u45 was de verkenning. Het parcours stond technisch zwaar en hoog gebouwd. Tijdens het verkennen hadden we met het team overlegd hoe we het gingen doen. Nadien was het tijd om op Zirano te gaan zitten. Na 1 paard te bekeken in de piste, hadden we de nodige beslissingen genomen wat we moesten doen. Dan was het mijn beurt. Ik kwam de piste binnen met geen verwachtingen. Ik hoopte natuurlijk dat het goed ging, maar ook al ging het slecht gaan, ging ik niet te teleurgesteld zijn. Ik ben geen prof ruiter die er elke dag op zit zoals Pieter of Hendrik, want werk neemt veel van mijn tijd weg. Maar goed, de eerste ronde liep zonder erge fouten, 2 pech fouten en dan 2 fouten, 1 op het water en dan de rechte achter het water. Quinten reed een fantastische ronde met enkel 1 fout. Daarna was Hendrik aan de beurt met Orage. Ik durf echt te zeggen dat Orage naar mijn zien nog nooit zo goed had gesprongen als tijdens die 2 rondes in de landenwedstrijd. Samen met Hendrik reden ze een dubbele nulronde, er waren er maar 2 die dat konden zeggen over de 13 landen die meededen.

Na Hendrik was het Pieter, die ook 2 ongelukkige fouten kreeg. Om 17 uur begon de 2e ronde. België stond 4e in de ranking, dus er kon nog van alles gebeuren. Ik moest als 4e starten. De tweede ronde verliep beter dan de eerste ronde, ik eindigde die met 2 pechfouten en een tijdsfout maar ik was zeer tevreden. Quinten kreeg 4 onverdiende fouten, volgens mij was Faemes wat moe van de eerste ronde. Na Hendrik met een 2e nul ronde stonden we 3e, als Pieter nul reed of 1 balk zou hebben, dan hadden we kans op een medaille. Hij reed binnen, en kreeg enkel een pech fout op het water, maar dat was toch genoeg om ons op een 3e plaats te laten eindigen. 'We hebben nog nooit met een young rider team dit verwezenlijkt!' zei Rik tegen ons. Dat was natuurlijk een kers op de taart dat wij toch kunnen zeggen dat we 3e zijn geweest op een landenwedstrijd van 3 ster niveau. Na de landenwedstrijd hebben we een welverdiend feest gevierd met zijn alle. Het is voor ons alle 4 een dag die we nooit meer vergeten.

BoedapestBoedapest