Karline De Brabander: "Tevreden van de eerste dag in Leipzig"

Karline De Brabander: "Tevreden van de eerste dag in Leipzig"
Deze week is Karline De Brabander onze gastblogger vanop de Wereldbeker wedstrijd in het Duitse Leipzig. Deze ochtend stuurde zij ons haar eerste deel door.

Woensdagavond om 23u30 zijn Geoffrey en ik richting Leipzig vertrokken. We moesten een dikke 700 km rijden om hier te geraken. Het eerste stuk heb ik gereden, deel 2 was voor Geoffrey, zo kon ik een beetje slaap inhalen! Meestal vertrekken we 's nachts met de paarden omdat het dan echt veel rustiger is op de baan. Na een vlotte rit kwamen we hier aan om 8u30. De paarden hadden goed gereisd, ze zagen er fris uit! Alles uitgeladen en richting secretariaat voor de nummers, bandjes etc. Rond de middag was de keuring. Die proef doorstonden we foutloos.
Om 16 uur was de eerste echte proef, de jonge paarden voor Hos. (In Duitsland zijn jonge paarden 7 en 8 jaar) Hij heeft nog niet zoveel ervaring maar is wel een echte meewerker in de ring. Op hindernis 8, een oxer, kregen we een fout en we hadden ook een tijdsfout. Toen ik buiten kwam moest ik wel bekennen dat ik super veel zenuwen had, tussen al die grote namen rijden is niet niks en dat ik deels daardoor gewoon de kortere bochten vergeten nemen was.
Om 18u30 was het Elvis zijn beurt. De proef was een 1m45 warm-up. Alles verloopt goed zoals ik gehoopt had tot de laatste oxer, tik en hij valt. Jammer, maar toch een geslaagde dag. Het kan altijd beter maar de paarden sprongen goed, voelden fris aan en ik heb geen domme dingen uitgestoken onderweg.
Na het rijden hebben we de shuttle genomen richting hotel. Na zo'n korte nacht wachtte ons bed op ons!

Op de foto zien we Hos d'O genieten in zijn stal.