Annelies Vorsselmans: "Dat heb ik wel vaker"

Annelies Vorsselmans: "Dat heb ik wel vaker"
Gisteren stonden de eerste proeven op het programma tijdens de 3 sterren concours van München. Annelies Vorsselmans is onze dagelijkse gastblogger. Zij stuurde ons gisterenavond nog haar tweede deel door.

Guten abend, hier weer een blogje over de eerste dag concours in München. Vanmorgen opgestaan om 7u30. We hadden afgesproken met Alonso om samen te ontbijten om 8u15. Na een lekkere cappuccino waren we de shuttle ingesprongen en naar het concours gereden. We hadden de eerste proef om 11 uur dus kon ik mooi voor de proef om 9 uur Falaise nog een beetje rijden. De twee andere hebben gestapt aan de hand. In de openingsproef (1m40) had ik met Falaise 2 tijdsfouten. Dat heb ik wel vaker... maar ik heb een lekker rondje gereden ter voorbereiding van morgen, de Gold Cup (1m50). Hij sprong voor mijn gevoel heel goed. Jeroen (Dubbeldam) en Conjurer waren 6de in deze proef (hij was iets sneller dan ik...), goed bezig! Alonso had met Ferrero 6 strafpunten. Voor die kerel de eerste keer in z'n leven dat die indoor concours rijdt dus de ring viel hem klein uit! Na de proef heb ik m'n 2 andere beestjes wat los gereden en daarna KOFFIE-tijd. Om 15u50 begon de 1m45 rubriek. Ik had nummer 15, het was een 2 fasen proef. Ik had in de eerste fase een fout op hindernis 6 en heb verder m'n ronde afgemaakt als trainingsronde wat resulteerde in 8 strafpunten. Chambertino sprong best goed, hopelijk morgen het resultaat iets beter in de kwalificatie (1m50) voor de Grote Prijs op zondag.

De jonge paarden rubrieken beginnen morgen pas, Hermes kwam er dus goed vanaf vandaag. Alle paarden nog een rondje gewandeld aan de hand in het oude voetbalstadion hier, super mooie locatie. Dadelijk krijgen ze de pyjama aan en dan zit het er weer op voor vandaag. Ik ben onderweg naar het hotel. Het plan is om te douchen, videootjes nog eens herbekijken en dan wat eten met het kliekje. Op naar morgen... Keep in touch!