Thibeau Spits: "Ik wil graag even ver geraken als mijn papa"

Thibeau Spits: "Ik wil graag even ver geraken als mijn papa"
Na elke manche van de Gouden Laars wordt de beste ruiter van het concours door de organisatie uitgeroepen tot ‘Freejump ruiter v/h concours’. Na de tweede manche in Hulsterlo was dit Thibeau Spits uit Sint-Katelijne-Waver.

Hoe was jouw deelname in Hulsterlo verlopen?
Het ging eigenlijk met elk paard en elke pony wel vrij goed, we hadden ook jonge pony's mee en een paard dat nog maar net terug was wegens een blessure en we waren toch tevreden over bijna alles. Ik heb de paarden Dolce Vita en Freestyle gereden, en bij de pony's Kadans, Topaz, Feiko, Hightrick, Hero en Hippios. Dolce Vita eindigde op de 4de plaats in 1m30. Freestyle was dubbel nul in 1m20. Kandans werd 4de in het 1m20 en 5de in de 1m10-proef. De anderen deden ook super hun best, dus al bij al heel tevreden.

Heb je nu als doel de eindoverwinning te halen in het klassement?
Goh, als je ergens echt op mikt gaat het meestal toch niet zoals gepland. Ik ga gewoon voor de rest van het seizoen mijn best blijven doen en ik zie wel hoe het verder loopt.

Heb je al vaak deelgenomen aan de Gouden Laars?
ja, toch al redelijk vaak. Het zijn altijd hele fijne wedstrijden en je kan ook altijd op super goede pistes rijden. Ik neem dan ook graag deel aan Gouden Laars wedstrijden.

Door wie wordt je momenteel getraind?
Ik word vooral getraind door Muriel Dens, en natuurlijk krijg ik ook vaak tips van mijn vader. Af en toe krijg ik ook les van Niels Bruynseels.

Je vader Patrik heeft al heel wat bewezen als ruiter, heb je de ambitie om in zijn voetsporen te treden?
Ja, het is toch wel mijn ambitie om zo ver te geraken als hij. Maar daarvoor moet ik wel goed mijn best blijven doen en hard blijven trainen, want zoveel succes komt niet vanzelf. Daar moet je hard voor werken, en dat besef ik maar al te goed.

Aan welk moment heb je de mooiste herinneringen?
Goh, ik heb veel mooie herinneringen, maar de allermooiste moet toch wel mijn 3de plaats zijn in de Grote Prijs van de U25 in Mechelen eind vorig jaar.

Hoe zie je de rest van je zomerseizoen?
Ik ben vooral van plan hetzelfde te blijven doen als hoe ik nu bezig ben. Ik ga gewoon mijn planning blijven volgen en ik zie wel wat er komt.