Thibault Philippaerts is de 'Freejump ruiter v/h concours'

Thibault Philippaerts is de 'Freejump ruiter v/h concours'
Nu zondag staat in Opglabbeek de laatste manche van de Gouden Laars op het programma. Na deze manche zijn de finalisten bekend voor de finales in Wieze en Mechelen. Sinds vorig seizoen wordt er na elke manche een ruiter uitgeroepen tot 'Freejump ruiter v/h concours'. Na de manche in Lier werd Thibault Philippaerts verkozen tot de beste ruiter. Hij zal komende zondag een sponsorpakket van Freejump ontvangen.

Daarnaast mag hij aan Equnews zichzelf aan het publiek voorstellen. Voor wie Thibault Philippaerts nog niet zou kennen, hij is de zoon van Ludo en was afgelopen zomer nog aan het werk op het EK voor children in Arezzo.

Hoeveel seizoenen heb je al binnen de Gouden Laars gereden?
Dit is nu mijn tweede seizoen. Vorig jaar had ik maar een 3-tal wedstrijden gereden, dit seizoen heb ik al aan alle wedstrijden deelgenomen.

Met welke ambities was je dit seizoen gestart?
Ik had op voorhand als doel vooropgesteld dat ik het eindklassement wil winnen. Voorlopig liggen we nog op schema om dit doel te bereiken.


Wat maakt de Gouden Laars zo speciaal? 
Ik vind de Gouden Laars super om aan deel te nemen omdat het vooral de beste pistes van het land zijn waar we mogen starten en er mooie proeven gebouwd staan. Daar kunnen wij veel uit leren.

Door wie wordt je begeleidt? 
Ik word getraind door mijn papa en André Frans.

Met welke paarden ben je actief in de Gouden Laars? 
In de Gouden Laars wedstrijden doe ik vooral beroep op Lajolie. Zij heeft altijd een super mentaliteit. Met haar was ik ook al aan het werk op het EK.

Wil je later in de voetsporen van jouw vader en grote broers treden?
Ja dat wil ik zeker! Ik weet dat ik daar hard voor zal moeten werken, maar ik ga daar mijn uiterste best voor doen.