Standhouder in Beervelde: Simon's Horse Shop

Standhouder in Beervelde: Simon's Horse Shop
Op het Flanders Horse Event werd er dit jaar extra ruimte voorzien voor de standhouders. Eén van die standhouders dit jaar is Simon's Horse Shop. Equnews had als mediapartner van deze internationale jumping een gesprek met zaakvoerder Simon Swertvaegher.

Hoe vaak heb je hier al met een stand gestaan?
Het is het eerste jaar dat ik hier sta met een stand. Het is ook de eerste keer dat ik ergens met een stand op een wedstrijd aanwezig ben.

Simon's Horse Shop 2Waarom is het belangrijk om hier met een stand te staan?
Het is belangrijk om hier nieuwe klanten te leren kennen. Ik geloof erin dat dit op termijn iets oplevert. Je kan hier ook mensen rustig ontvangen en wat praten en luisteren naar hun noden.

Hoe lang ben je al bezig met jouw Horse Shop?
Ik heb dit 3 jaar geleden opgericht. Voordien had ik in Vlamertinge een pension stal waar nu de familie De Grande gevestigd is.

Van waar de keuze om dit precies te doen?
Ik had al interesse in alles wat met paardenmaterialen te maken had en ik zocht iets binnen de paarden. Dus dacht ik waarom geen service opstarten om in de stallen te gaan leveren.  In plaats van de klanten naar de winkel te laten komen, gaan wij naar hen waardoor ze veel tijd besparen. Het leveren aan huis is dan ook één van onze sterktes.

Simon's Horse Shop 3Wat voor een cliënteel heb je dan juist?
Vooral grote stallen, dit zowel in België, Nederland, Duitsland als Frankrijk.

Zijn er ruiters die je sponsort?
De bekendste die ik sponsor zijn de ruiters van Stal Linico Horses van Lieven Devos. Ik sponsor zowel Lieven als al zijn Zuid-Koreaanse ruiters. De jongste ruiter die ik sponsor is Axel Vandoorne. Hij was recent nog actief op het EK voor scholieren. Sinds kort sponsor ik ook Constant Van Paesschen, de huidige nummer 29 van de wereld. Ik wou al een tijdje iets doen met een Global Champions Tour ruiter. Ik was met Constant op een wedstrijd aan de praat geraakt en hij was precies wat ik zocht: een jonge beloftevolle Belg die actief is binnen de Global Champions Tour.

Wat brengt de toekomst nog verder?
Er zijn momenteel enkele mooie projecten lopende, maar daarvan kan ik nog niet veel zeggen.

Simon's Horse Shop