Simon Morssinkhof: "Bertram Allen is mijn grote voorbeeld"

Simon Morssinkhof uit Lommel won vorige week in Hulsterlo de Beker van België bij de pony’s. Met Equnews blikt hij nog eens terug op die overwinning.

Hoe voel je je na je overwinning in Hulsterlo?
Ik ben heel blij met mijn overwinning! Ik heb op zo'n belangrijke wedstrijd nog nooit echt goed kunnen presteren dus de overwinning voelt nu wel super.

Was je tevreden over je rit?
Het parcours stond hoog en technisch, maar Diamond werkte goed mee en deed haar best, dus ik was zeker tevreden over de twee rondes.

Hoeveel pony’s rijd je? Wie is je beste pony?
Ik rijd op dit moment 2 pony's, namelijk Diamond en Maybell Molly. Ik vind ze allebei even goed. Vorig jaar ben ik met Molly naar het EK geweest en dit jaar met Diamond. Diamond is wel een iets snellere pony dus met haar heb ik al meer wedstrijden gewonnen.

Rijd je ook al paarden?
Ik heb 1 junior paard, Rubis Messipiere, waar ik onlangs nog de kleine grote prijs U25 in Chevenez mee heb gewonnen. Verder heb ik ook nog twee 5-jarige paarden.

Kijk je er naar uit om over te gaan naar de paarden? Of ga je de ponytijd missen?
Ik ben dus al langzaam aan het overstappen naar de paarden, maar ik wil in 2015 ook nog met mijn twee pony’s rijden. Daarna ga ik dan helemaal naar de paarden over.

Wat zijn je mooiste overwinningen in het verleden?
De mooiste overwinningen vond ik de grote prijs van CSI Roosendaal en CSI Bonheiden. En natuurlijk ook het winnen van de Nations Cup in Arezzo dit jaar.

Wie is je coach?
Ik word getraind door de Ierse Lucy Allen. Zij komt om de 14 dagen bij ons thuis. Ze is er ook bijna altijd bij op jumping. Zij is voor mij mentaal ook een goede coach en de trainingen zijn altijd leuk. Haar dochter is in 2009 trouwens Europees Kampioen geworden bij de ponys met Maybell Molly.

Hoe combineer je het paardrijden met school?
School vind ik maar niks, maar ik krijg wel meestal al mijn huiswerk op tijd gedaan. Het is dan wel fijn dat ik altijd vrij krijg als er een meerdaagse jumping is.

Wie is je grote voorbeeld in de paardensport?
Mijn grote voorbeeld is Bertram Allen. Hij is amper 19 jaar en hij kan al zo goed rijden op het hoogste niveau. Hij heeft echt iets wat niemand anders heeft.

Wat zijn je toekomstplannen in de paardensport?
Mijn plannen zijn om volgend jaar nog goed te presteren bij de pony’s, om dan daarna volledig naar de paarden over te gaan. Maar dingen lopen altijd anders, dus ik zie wel hoe het komt!